Natiunea MMA

IBBJF clarifica situatia gi-urilor suplimentare din noul regulament de competitie
11/08/2011

Federatia Internationala de BJJ a anuntat recent introducerea unui nou set de reguli incepand cu anul 2012, unul din aspectele prevazute fiind acela al culorii echipamentului sportiv. IBBJF preciza ca participantii la competitiile organizate sub egida federatiei vor fi nevoiti sa aiba asupra lor 2 kimono-uri, de culoare alba si albastra, ambele aprobate de forul international.

Ca urmare a acestui anunt, comentariile nu au intarziat sa apara, sportivii declarandu-si nemultumirea. Principalul argument a fost acela ca, in cadrul centurilor inferioare, aspectul financiar este un impediment serios. Astfel, concurentii erau de parere ca necesitatea achizitionarii gi-urilor din cauza utilizarii excesive, alaturi de regulile impuse privind culorile si aprobarea echipamentului depasesc, din punct de vedere financiar, premiile obtinute, expunerea media si compensatiile financiare nefiind la nivelul centurilor negre.

Raspunsul IBJJF nu a intarziat sa apara, dovedind astfel ca arta suava este un sport inca neatins de aspectul financiar atat de des intalnit in lumea sportiva.

Astfel, directorul federatiei, Marcelo Araujo, a emis un comunicat prin care a clarificat toate aspectele acestei controverse: "IBJJF considera necesar ca, in anumite competitii, centurile negre sa aiba asupra lor la ora concursului doua gi-uri, de culoare alba respectiv albastra, avand aprobarea federatiei. Pentru inceput, aceste modificari vor fi destinate doar diviziilor ale caror meciuri vor fi difuzate pe canalele TV sau prin intermediul internetului. De asemenea, in afara acestor competitii, gi-urile de culoare neagra sau albastru-inchis sunt in continuare permise."

Sursa
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA