Natiunea MMA

Georges St Pierre neaga acuzatiile ca ar fi folosit steroizi anabolizanti
18/03/2013

Multi critici considera ca in MMA se folosesc foarte multe droguri pentru imbunatatirea performantelor. Campionul UFC de la categoria semimijlocie a intrat in lumina reflectoarelor cu doar 2 zile inainte de cea mai importanta lupta din viata sa. Chiar daca nu a picat in toti cei 11 ani de cariera un test antidopping, St-Pierre a fost acuzat de Nick Diaz de consum de steroizi inainte de mult asteptata lupta de sambata.

In conditiile in care Diaz a facut afirmatii nefondate atat de aproape de eveniment, St-Pierre nu a avut timp sa se apere decat dupa ce l-a infrant la decizie pe Diaz in UFC 158.

“Nu am luat steroizi niciodata”, a declarat St-Pierre in conferinta de presa de la finalul luptei. “Sunt de acord sa fiu testat de Comitetul olimpic. Nu am nicio problema cu asta.Nu sunt un trisor – nu am trisat in sport niciodata. Si pot spune ca sunt importiva terapiei de inlocuire a testosteronului (TRT). Din punctul meu de vedere,ma puteti testa oricand, fara nicio problema. Consider ca testarea ar putea fi facuta la intervale mai regulate”.

“Daca cineva imi spune ca sunt atletic, o iau ca un compliment. Daca persoana respectiva considera ca sigur iau steroizi si din aceasta cauza sunt atat de atletic, imi creste mult increderea in mine”.

Verificarile in stilul Olimpic sunt mult mai rigide, fiind in stransa legatura cu Agential Mondiala de Anti-Dopping. In general sunt efectuate mai multe teste pe parcursul anului.

In general, sportivilor din MMA li se cere sa faca un test de urina in saptamana dinaintea luptei.
Oricum, UFC a luat masuri drastice impotriva utilizatorilor de TRT (Terapie de Inlocuire a Testosteronului).  Acum isi testeaza cu rigurozitate luptatorii care sustin ca au nevoie de aceasta terapie pentru a putea concura.

UFC va plati testele TRT, dar comisiile atletice vor plati testele programate inaintea evenimentelor.

Sursa
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA