Natiunea MMA

Gegard Mousasi: Intrarea in UFC si o sansa la titlu depind de victoria cu Keith Jardine
06/04/2011

Gegard Mousasi vede lupta de sambata cu Keith Jardine ca o mare oportunitate pentru cariera sa.

Lupta, programata sa se desfasoare pe tabelul principal al galei Strikeforce "Diaz vs Daley", ar putea sa ii deschida lui Mousasi drumul spre centura de campion a lui Dan Henderson.

"Daca castig lupta asta, sper sa primesc o sansa la titlu in Strikeforce" a declarat recent Mousasi. "Totul depinde desigur de prestatia mea, dar trebuie sa castig fiecare lupta si cred ca totul are sa fie OK. Lupta asta e importanta. Cred ca de ea depin foarte multe. Trebuie sa o castig."

Mousasi considera ca o victorie in fata lui Jardine, si o eventuala reusita in fata lui Dan Henderson ar putea sa ii deschida cea mai importanta usa din cariera.

"Daca reusesc sa castig centura de la semi-grea, atunci are mai mult sens ca eu sa ajung in UFC" a spus el. "Pentru ca atunci campion vs campion poate sa fie pusa in scena."

Dar, pentru inceput, Mousasi trebuie sa treaca de Jardine. Veteranul UFC ii ia locul lui Mike Kyle, care s-a retras din lupta datorita unei fracturi la mana. Gegard nu a parut deranjat de aceasta situatie.

"Nu e o mare problema, pentru ca Jardine e un luptator eminamente de stand-up, nu un wrestler, iar asta nu ma afecteaza prea mult. Ma pregatesc mai mult pentru acest gen de oponenti. Pregatirea mea e sparringul. Nu e chiar asa de specifica. Ma antrenez, iar lupta e lupta. Oamenii fac o stiinta din lupta. Nu conteaza cine iti e adversar. Eu ma pregatesc pentru lupta. Nu e fizica atomica."

Armeanul a mai vorbit in termeni laudativi si despre directa de dreapta a lui Jardine, ca si despre faptul ca se pregateste la Jackson's MMA, celebra scoala din New Mexico. Cu toate astea, el spune ca nu e preocupat foarte mult de cine ii e adversar, pe cat e interesat de timpul foarte lung in care s-a tot antrenat.

"Motivatia mea pentru antrenament a fost foarte dificila in ultimele saptamani. Pentru dieta, pentru pregatire, deoarece ma antrenez de patru luni pentru confruntare" a explicat el, avand in vedere ca a fost anuntat initial de organizarea in luna februarie a luptei cu Kyle, apoi in martie si in cele din urma in aprilie. "Spre final, motivatia nu mai e aceeasi. Te pregatesti patru luni si apoi apare o scadere a concentrarii."

Aceasta motivatie a reaparut insa, odata cu achizitia Strikeforce de catre UFC.

"E putin mai multa presiune acum, pentru ca nu mai avem concurenta. Daca dai gres, ai terminato. Nu ai unde altundeva sa mai mergi. Sper sa le placa stilul meu" a incheiat fostul campion de la semi-grea.

Sursa - www.sherdog.com

 
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA