Natiunea MMA

Gary Goodridge: "Au fost lupte aranjate in PRIDE"
05/08/2011

Gary Goodridge a confirmat recent ceea ce multi fani ai MMA-ului banuiau deja: au existat vicieri de rezultata si lupte falsificate in galele organizate de acum defuncta promotie japoneza PRIDE FC.

"Da, chestii de genul asta se intamplau tot timpul in PRIDE. Sunt cateva exemple despre cate toata lumea vorbeste. Daca crezi ca ceva a fost necurat, sunt sanse mari chiar sa fi fost asa. Echipa lui Naoya Ogawa mi-a oferit bani sa pierd lupta cu el, dar nu am vrut sa imi sacrific integritatea pentru asa ceva" a spus Gary.

Pana la urma lucrul asta nici nu a mai contat. Fostul judokan olimpic Ogawa l-a submis pe Goodridge cu un key lock in runda a doua a confruntarii dintre cei doi. Lupta aceasta a fost de mult pe lista confruntarilor pe care fanii au banuit ca au fost aranjate, dar Gary a negat intotdeauna acest lucru.

PRIDE a fost de asemenea criticata pentru ca a obligat arbitrii de ring sa poarte casti in ureche prin care producatorii sa poata comunica cu ei. Au aparut astfel multe momente chestionabile in care se banuieste ca arbitrilor li s-a dictat ce si cum sa faca pentru a proteja un luptator anume.

O lupta care aproape sigur a fost aranjata este infrangerea prin submisiei a lui Mark Coleman in fata lui Nobuhiko Takada, in gala PRIDE 5 din 1999. Takada era proprietarul organizatiei de pro-wrestling Hustle, care colaboara indeaproape cu PRIDE, si care a oferit mai tarziu lupte sub bannerul sau pentru Coleman.

 

Coleman era clar luptatorul mai bine cotat, mai experimentat si mai bine pregatit, dar la un moment dat a ramas nemiscat o buna bucata de vreme, timp in care Takada a reusit un heel-hook ce a pus capat luptei. Comentariul lui Coleman despre acea situatie nu lasa nici el loc de prea multe indoieli: "a fost ce a fost. Trebuia sa imi intretin familia. Mi-au garantat inca o lupta dupa asta, iar eu aveam nevoie de lucrul asta".

Sursa
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA