Natiunea MMA

Garry Goodridge a fost diagnosticat cu Dementie Pugilistica
14/02/2012

 

Fostul superstar al UFC, PRIDE si K-1, Garry Goodridge, are o noua batalie de dus in viata sa, dar chiar daca aceasta nu e in cusca sau in ring, el nu are de gand sa se dea batut.

Garry a vizitat recent un neuro-chirurg de top in Canada, unde a fost diagnosticat cu cu CET/dementa pugilistica.

CET (Chronic Traumatic Encephalopathy) e o boala a creierului cauzata de traume repetate la cap, care duce la degenerarea tesului cefalic. Ea poate fi intalnita la boxeri, jucatori de fotbal american, jucatori de hochei si alti atleti care au suferit lovituri repetate la cap.

Cand Garry a primit vestea de la doctorii sai, a fost la fel de socat ca oricare alt sportiv, si nu a fost un lucru usor de digerat.

"Primesti vestea, si trebuie sa ii faci fata, sa traiesti cu asta" a declarat el intr-un interviu acordat ieri site-ului de specialitate www.MMAweekly.com. "Nu exista nici un tratament. Sunt pilule pe care le poti lua care incetinesc procesul, dar e inevitabil."

Goodridge, care si-a lansat recent autobiografia denumita "Gatekeeper: The Fighting Life of Big Daddy Gary Goodridge" spune ca vrea sa le spuna celorlalti atleti despre pericolele contuziilor repetate.

El se refera in primul rand la cariera sa din kickboxul profesionist, care a durat din 1999 pana la sfarsitul lui 2010.

"As vrea ca toata lumea sa stie, cred ca mare parte din aceste probleme au venit din K-1. MMA nu e neaparat o problema, pentru ca foarte rar primesti lovituri la cap. 90 % din lovituri le-am primit in K-1, unde nu sunt decat traume la cap."

"Nu am nici un regret" reflecta el la viata sa de sportiv profesionist. "Iubesc felul in care imi traiesc viata. Vreau sa spun ca acum as face cateva mici schimbari, dar nu regret ce am facut in viata. Iubesc felul in care mi-am trait viata, am avut o viata foarte buna, si sunt bucuros de ce am facut."

Sursa

 
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA