Natiunea MMA

Fostul campion UFC Forrest Griffin si-a anuntat retragerea din activitatea competitionala
28/05/2013
Forrest Griffin a avut ultima lupta in artele martiale mixte.

Presedintele UFC Dana White a anuntat retragerea fostului campion de la categoria semigrea sambata seara dupa UFC 160 ce a avut loc in cadrul MGM Grand Garden Arena din Las Vegas, dezvaluind ca Griffin va ramane in companie intr-un post de front-office, ca si Chuck Liddell si Matt Hughes.

“Forrest Griffin a fost un mare star pentru noi”, a declarat White. “Oricand am avut nevoie de el, a fost alaturi de noi. Va ramane cu aceasta companie cel putin pana la sfarsitul vietii mele”.

Griffin si-a inceput cariera profesionista in 2001, debutand cu o infrangere in fata lui Dan Severn, care la momentul respectiv era viitorul UFC Hall of Famer. Acesta a castigat 9 din urmatoarele 10 lupte inainte de a se inscrie la castingul pentru “The Ultimate Fighter”, castigand primul sezon al show-ului prin infrangerea lui Stephan Bonnar, in cadrul unui eveniment foarte mediatizat din 2005.

In continuare a castigat 5 din cele 7 lupte avute, infrangandu-l pe Mauricio Rua si descalificandu-l pe Quinton Jackson pentru a castiga titlul UFC in 2008. Centura a pierdut-o in fata lui Rashad Evans in cadrul UFC 92.

Cel mai recent, Griffin a avut mai multe accidentari, fiind nevoit sa anuleze intalnirea programata cu Phil Davis din Decembrie. Fostul campion paraseste octogonul castigand 3 din ultimele 4 lupte, ultima victorie fiind asupra Tito Ortiz in cadrul UFC 148 din Iulie.

“Cel mai important lucru pe care l-am invatat este ca in momentul in care Dana White iti sugereaza sa te retragi, ar fi bine sa o faci cat de repede. In 2 din ultimele 3 lupte m-am chinuit datorita accidentarii. UFC face multe actiuni caritabile. Nu am avut timp sa particip datorita antrenamentelor. Intotdeauna am zis ca voi participa “mai tarziu”. Ei bine, “mai tarziu ” e de acum incolo”.

Sursa
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA