Natiunea MMA

Fight cardul galei K1 World Grand Prix Final 16
15/09/2010

Montaguti Gianfranco


Dupa mai multe probleme de natura organizatorica legate mai mult de lipsa banilor si a sponsorilor .....FEG si japonezii au reusit sa demareze cardul de luptatori desemnati pentru a se califica printre cei 8 finalisti la Mare Finala K-1.
Asa cum stie toata lumea pasionata de acest sport, primii 10 luptatorii au iesit in timpul etapelor eliminatorii desfasurate in cursul anului acesta.
Inca sase au iesit intr-un baraj in care au decis pasionatii acestui sport din toate tarile.

Badra Hari care a anuntat ca anul acesta nu va mai lupta, s-a razgandit; Daniel Ghita nu merita sa lupte ,mai bine lupta Sebi Ciobanu, are mai mult drept sa participe

Dar sa revenim la prezentarea meciurilor:

Alistair Overeem (Olanda) vs. Ben Edwards (Noua Zeelanda)
Meciul este il favorizeaza pe olandez, am vizonat cateva meciurii de Edwards, nu mi s-a parut impresionant.
Adversarii lui nu au fost chiar pregatiti din punct de vedere tehnic, pareau mai mult debutanti trimisi sa fie macelariti
Stiu din experienta personala ca in luptele de inalt nivel in ring, niciodata nu se poate spune cu siguranta cum va fi rezultatul final,dar meciul asta nu pare sa creeze surprize.
Deci castagator pt mine va fii: Alistair Overeem (Olanda)


Eijiro Maeda (Japonia) vs. Jerome Le Banner (Franta)
Jerome Le Banner este un star de nivel mondial -de peste trei decenii in Kick Boxing, un lucru bun  despre ,el este foarte activ, oricum Jerome este la sfirsit de  cariera, dar mai are sanse pentru a disputa inca o finala
Japonezii au muncit foarte mult in ultimi ani pentru a reusi sa pregateasca un luptator demn sa ii reprezinte la categoria grea
Maedaeste tehnic, nu stiu din punct de vedere psihic cat este de pregatit.O infrangere impotriva lui Le Banner s-ar putea sa il afecteze din acest punct de vedere.
Meciul nu va fi spectacolos pemtru ca ambii nu sunt luptatori care sa reziste la loviturile primite, sunt insa destul de tehnici cand lovesc. Deci s-ar putea sa asistam la un meci plictisitor.
Parerea mea personala ca rezultat final va fi:castigator la puncte Jerome Le Banner, asta daca meciul nu se termina inainte de timp si atunci s-ar putea sa avem alt castigator


Freddy Kemayo (Franta) vs. Badra Hari (Maroc)

Spuneam mai devreme ca romanul mai demn de a participa la aceasta semifinala era Sebastian Ciobanu.
Dar acuma privind cum au fost alese meciuriile,Sebastian a avut noroc!
Badr Hari impreuna cu Errol Zimmerman, este cel mai dur luptator pe care poti sa il intalnesti in ring. In afara  de tehnica lui foarte devastatoare sunt cunoscute si intentiile constante de a face rau adversarilor lui.Meciul cu Freddy Kemayo, nu cred ii va pune probleme lui Hari
Kamayo este foarte foarte tehnic si din punct de vedere tactic si strategic este bine antrenat si condus de coltul lui.
Dar nu cred ca poate sa elimine din finala pe Badr Hari.
Castigator va fi : Badr Hari .


Ruslan Karaev (Rusia) vs. Tyron Spong (Surinam)

Acesta este unicul meci pe care il putem considera capabil de a oferi spectacol si tehnica de prima calitate.
Sunt ambii foarte tehnici si spectaculosi cand lupta.
Meciul este greu de judecat din fotoliu,Spong fata de Ruslan este mai puternic si mai motivat pe plan emotional.
Ruslan are motivatii diferite.....legate de dorinta personala de a castiga din nou popularitatea pierduta in ultima vreme si acest lucru s-ar putea sa il afecteze din punct de vedere psihic.
Oricum, repet meciul va fi foarte echilibrat , sansele sunt la fel pentru ambii de a se califica in finala.
Castigatorul, va fi decis dupa parerea mea , intr-o runda suplimentara.


Peter Aerts (Olanda) vs. Ewerton Texeira (Brazilia)

The Lumberjack inca mai are potential pentru a lupta.Pare ca viata sa este nesfarsita la acesti nivel.....un adeverat Hollander al ringului.
Ewerton Texeira, este un luptator fabulos, dar impotriva lui Peter nu are sanse.
Unica sansa in favorea lui Texeira este ca Peter este foarte traumatizat in toate partile corpului, are multe probleme musculare si mereu lupta bandajat ca un om abia iesit dintr-un spital ortopedic!
Daca cumva, Peter va suferi lovituri in punctele lui slabe, atunci poate ca Texeira are sanse sa ajunga in marea finala.Alfel, Peter Aerts, va fi unul din cei 8 Finalisti ai K-1 2010.
Parerea mea personala, castigator va fi :Peter Aerts


Hesdy Gerges (Iran) vs. Semmy Schilt (Olanda)

Meciul cel mai potrivit pentru Hesdy Gerges ar fi trebuit sa fie marea revansa cu Badr Hari, dar s-ar putea ca organizatorii sa se fi gandit la iranian ca o potentiala solutie pentru a-l invinge pe Gigantul din ultimele editii K-1,Semmy Schilt.Dar sincer vorbind, nu vad cum  Gerges va reusi sa treaca de Schilt, in meciul acest meci.
Am un mare respect pentrul antrenorul Hanrinch Tom, care impreuna cu Jan Plass au adus din Thailanda in anii 74-75, primele impresii tehnice despre thai box in Europa, contribuind la dezvoltare  muay thai si kick boxing  in Europa in anii 70-80.

Am petrecut luni de antrenamente in stagii alaturi de Hanrinch si Jan Plass,Hanrich este un  antrenor de nivel mondial, a pregatit zeci de luptatori in cei peste 30 ani de cand preda muay thai.. Gerges arata ce a invatat de la el cand lupta, dar inca o data soarta nu a fost de partea lui, inainte lupta aproape imposibila cu Badr Hari, si acum semifinala cu Semmy Schilt.
Parerea mea personala, castigator va fi: Semmy Schilt


Errol Zimmerman (Curacao) vs. Daniel Ghita (Romania)
Despre Errol Zimmerman nu sunt multe noutati de spus, la fel si  despre Daniel Ghita.Intre ei este o diferenta extraordinar de mare,din punct de vedere tehnic, tactic si strategic, sau  din punct de vedere al vitezei de reactie! Am citit comentariile lui Ghita pe alte forumuri si portaluri din Romania, el este convins ca trece peste Zimmerman, sincer sa fiu este unicul care gandeste asa optimist.
Dar cred face parte din caracterul lui Daniel; trebuie sa spun ca oricum Daniel de cand si-a schimbat antrenotul  s-a imbunatit mult din punct de vedere tactic si  din punct de vedere al loviturilor, fata de cum era antrenat in Romania. Dar totusi in fata lui Zimmerman, nu are sanse!!
Este adevarat ca luptatoriilor romani ca si mie de altfel , ni s-a reprosat ca am  luptat mereu cu luptatori fantoma , ca nu am acceptat meciuri dificile,
Acum Daniel Ghita....are sanse sa castige respectul intregii lumi! Sa lupti impotriva lui Zimmerman cu ideea ca poti sa ii invingi.....este ceva interesant!!
Sincer nu cred ca Ghita va rezista mai mult de o repriza.
Castigator al acestui meciu va fi : Errol Zimmerman

Lipseste inca un meci care sa  completeze acesta semifinala...


Dar,trebuie sa spun ca nu sunt multumit, imi exprim parerea ca sportiv si antrenor de muay thai, de faptul cum organizatorii au gestionat match making-ul din aceste semifinale, multe meciuri nu sunt corect alese. Pare insa ca este ceva prestabilit pentru ca anumiti luptatori preferati sa ajunga in finala.
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA