Natiunea MMA

Fedor Emelianenko ia in considerare retragerea din activitatea profesionista de MMA
10/02/2011

Nimeni nu se asteapta sa il poata vedea pe Fedor urcand in ring la nesfarsit. Cu toate astea, luptatorul rus nu are decat 34 de ani, cu mult sub varsta de 46 de ani a lui Randy Couture care nu si-a incheiat inca legendara sa cariera in MMA.

Discutii despre posibila retragere a lui Fedor au inceput sa apara in presa si in cercurile apropiate de MMA inca de dinainte de lupta cu Werdum, iar luptatorul rus a confirmat acest lucru intr-un interviu recent.

"Ca sa fiu since, m-am gandit la asta" spune Fedor. "Ma gandesc la retragere, dar nu din cauza infrangerii. O luam in considerare inca de dinainte de lupta cu Werdum. Motivul este varsta mea. Pentru ca la categoria grea, varsta mea e considerata una foarte inaintata."

Fedor lupta la cel mai inalt nivel al profesionismului in MMA de mai bine de 10 ani, dupa debutul sau impotriva lui Martin Lazarov la Rings Russia, pe 21 mai 2000. Iar incet incet, uzura acestei cariera fulminante in cel mai dur sport de contact al planetei incepe sa isi spuna cuvantul si sa il afecteze din ce in ce mai mult pe "Ultimul Imparat".

"Uneori ma gandesc sa imi inchei cariera din acest sport si din cauza accidentarilor mele din trecut, care au inceput sa imi aduca aminte de ele" spune el in acelasi interviu.

Orizontul temporar al carierei celui pe care multa lume il considera si acum cel mai bun pound-per-pound luptator din lume nu este insa unul deloc favorabil.

"Cred ca mai am cam un an de lupta, dupa care, faca-se voia Domnului".

Luand in considerare ca un luptator profesionist de MMA, la categoria grea, lupta cam de 3 ori pe an, inseamna ca ocaziile in care il vom putea urmari la lucru pe Fedor incep sa se imputineze considerabil, iar prezenta sa in Grand Prixul categoriei grele a Strikeforce ar putea sa fie chiar cantecul de lebada al unei cariere care poate nu va mai fi egalata niciodata in istoria arteleor martiale mixte.

Horia Ciocan -www.natiuneaMMA.ro
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA