Natiunea MMA

Federatia Romana de Box, exclusa din Asociatia Internationala de Box Amator
08/09/2011

În data de 6 septembrie 2011, Federaţia Română de Box a fost exclusă şi şi-a pierdut toate drepturile ce derivă din calitatea de membru al Asociaţiei Internaţionale de Box Amator.

O veste foarte proastă pentru practicanţii si fanii acestui sport şi pentru sportul românesc în general. În consecinţă, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a anunţat că opreşte orice finanţare a vreunui proiect al forului naţional de specialitate, iar boxerii români nu mai au dreptul de a reprezenta ţara la evenimentele internationale organizate de AIBA, fiind astfel în pericol să rateze calificarea la Olimpiada de la Londra din 2012.

Federaţia Română de Box a demarat procedura de apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru suspendarea punerii în aplicare a acestei decizii până la soluţionarea finală a litigiului pe care FR Box îl are cu AIBA la TAS în data de 21 septembrie 2011, şi a permite sportivilor români să participe la Campionatul Mondial din Baku, Azerbaijan din perioada 22.09 - 09.10.2011.

Preşedintele FR Box, Rudel Obreja, se află de mai mult timp în conflict cu conducerea AIBA, care îi cere demisia din funcţia de preşedinte al Federaţiei. AIBA a notificat, la 9 august, FR Box că va fi dezafiliată dacă Obreja nu renunţă la funcţia sa până la 31 august.

Biroul Federal al forului naţional, întrunit la 25 august, a decis ca alegerile pentru preşedinţia FRB să aibă loc la 28 octombrie, iar Obreja a hotărât să rămână în funcţie până atunci, delegând toate prerogativele în ceea ce priveşte boxul amator către secretarul general Niculae Constantinescu.

Cipri Baciu - www.natiuneaMMA.ro
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA