Natiunea MMA

FEG, compania mama a K-1 si DREAM, se lupta sa supravietuiasca
26/08/2010

Daniel Herbertson - www.MMAfighting.com

De la crearea DREAM in 2008, Fighting and Entertainment Group, compania mama a promotiei japoneze, a organizat intotdeauna sase gale anual, plus de acum celebra Dynamite!!, ce avea loc in Ajunul Anului Nou. In 2010 insa, vom avea doar patru gale puse in scena sub banerul FEG. Gala ce urma sa aiba loc in Coreea nu s-a mai materializat, ca si showul organizat anual in Osaka.

Bibiano Fernandez, campionul categoriei pana a DREAM, e doar ultimul dintr-o lista lunga de luptatori care a dezvaluit ca a intampinat greutati in a isi primi banii pentru prestatie.

Finala K-1 MAX de anul acesta ar urma sa aiba loc pe 25 octombrie, dar inca nu a fost completat inca nici tabelul Final 16. Trei dintre cele opt lupte necesare au avut loc in iulie, urmand ca celelalte cinci sa se desfasoare intr-o gala organizat in Europa, care insa nu a fost nici macar anuntat inca.

FEG e foarte dezorganizata, sub o mare presiune financiara, si se pare ca se lupta sa supravietuiasca. Lipsa de organizare vine in mare parte de la demisia subita a unui important membru al staffului tehnic imediat inainte de DREAM 14, in luna mai.

Acesta a lucrat se pare atata la organizarea K-1 cat si DREAM si era responsabil cu cea mai mare parte a managementului din spatele scenei, pe langa faptul ca era unul dintre putinii lucratori care vorbeau atat engleza cat si japoneza. Mai multi luptatori, printre care si Nick Diaz, si-au exprimat frustrarea pentru lipsa de organizare si greutatea comunicarii cu organizatorii galelor. Desi s-a planuit inlocuirea acestui important membru al staff-ului, acest lucru nu s-a materializat.

FEG este o companie foarte putin deschisa spre exterior, asa ca nu putem sti cu siguranta sursa problemelor lor financiare, dar exista zvonuri ca acestea se datoreaza in principal cerintelor crescande ale luptatorilor ca si dificultatilor in gasirea unor sponsori importanti dupa plecarea celor de la Heiwa si Olympia.

In trecut, la declaratiile luptatorilor ca sunt platiti cu incetineala, reprezentantul din SUA al FEG, Mike Kogan, a declarat ca acestia nu si-au citit cu atentie contractele, pentru ca acolo este specificat clar ca banii vor fi achitati dupa doua luni de la lupta propriuzisa. Aceasta scuza nu mai poate fi folosita, pentru ca, spre exemplu, Bibiano Fernandez nu a fost platit pentru o lupta la care a participat acum mai mult de cinci luni. Fernandez este unul dintre campionii lor, dar chiar si el a declarat public ca refuza sa lupte daca nu isi primeste banii.

Faptul ca FEG a scazut numarul de gale in aceste timpuri grele este ingrijorator. Acest lucru indica faptul ca atat K-1 cat si DREAM nu aduc profit. Daca acestea ar fi profitabile, ar face tot posibilul sa organizeze cat mai multe gale.

Grupul financiar chinez PUJI Capital a promis recent sa ofere FEG 230 milioane $ pe durata a cinci ani, incepand din ianuarie 2011. Dupa acest anunt, FEG a inceput deja sa faca planuri de expansiune globala si a declarat "razboi impotriva UFC si WWE", dar planul de afaceri pe care l-au prezentat pare sa nu fie altceva decat o versiune mai mare a celui neprofitabil pe care il folosesc acum.

Banii PUJI vor disparea rapid daca FEG nu realizeaza ca modalitatea de rezolvare a problemei nu este sa arunci bani spre ea, ci sa isi restructureze compania si sa gaseasca punctele slabe ale planului lor de afaceri.
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA