Natiunea MMA

Dupa 20 de ani
06/01/2017  Chael Sonnen si Tito Ortiz se vor infrunta in capul de afis al galei Bellator 170 din 21 ianuarie, la Forumul din Inglewood, California. Practic, va fi o reeditare la o scara mult mai mare a unei dispute care a avut loc acum doua decenii.
  Chiar daca l-a batut in urma cu aproape 20 de ani intr-o partida de wrestling din colegiu, Sonnen nu se astepta ca Ortiz sa aiba o evolutie atat de remarcabila ca luptator de MMA. Mai mult, cu toate ca l-a invins tocmai de ziua lui, Chael nu crede ca rezultatul de atunci va avea vreun efect asupra inclestarii de peste doua saptamani.
  “Tito este un luptator deosebit. El se bate acum cu totul diferit fata de modul in care lupta inainte. Pe vremuri, era un adevarat diavol. Abia am reusit sa il prind intr-o pozitie favorabila mie, dar acum nu cred ca voi mai avea acelasi noroc”, a recunoscut “Gangsterul american”.
  “Sunt un mare fan al lui, dar voi face tot posibilul sa il inving. La prima vedere, este aproape imposibil, nu va puteti da seama ce luptator bun este Tito. Nu degeaba este parte a Hall of Fame-ului UFC”, si-a laudat Sonnen viitorul adversar.
  Chael s-a impus in fata lui Ortiz pe 23 ianuarie 1998. In acel moment, Tito facuse deja pasul spre UFC, iar acest lucru l-a facut invidios pe Sonnen, constient de urcusul acestuia. Tocmai de aceea, l-a si urmat pe Tito in cariera.
  “Inca din colegiu, mi-am dorit sa devin luptator MMA. Desi nu a fost deloc usor. Totul era diferit fata de ceea ce eram obisnuit sa fac. In plus, oamenii nici macar nu se uitau la meciuri de MMA, nu stiau cu ce se “mananca”. Dar apoi am vazut ce a reusit sa faca Tito si am incercat sa ii calc pe urme”, afirma Sonnen.
  “Acest om a tinut MMA-ul viu. Dintotdeauna mi-am dorit sa fiu ca el, sa am carisma si rezultatele lui. Tito m-a inspirat si m-a provocat mereu. La fel e si azi, dupa atatia ani”, a dezvaluit Chael Sonnen.
  Veteranul de aproape 40 de ani numara zilele pana la confruntarea cu idolul sau mai in varsta cu un an, considerand-o decisiva mai degraba pentru sine.
  “Imi pare rau ca nu ne-am intalnit mai repede, eventual chiar la inceputurile noastre in MMA. Sunt fericit, totusi, ca s-a ivit aceasta sansa. Acum vom afla care e mai bun dintre noi doi. Acum chiar vom sti cine a fost dintotdeauna cel mai mare luptator”, a tinut sa precizeze Sonnen, care tanjeste la cel de-al 30-lea succes ca profesionist.
  Gala Bellator 170 de la Inglewood cuprinde, pe langa duelul “usorilor” Sonnen si Ortiz, alte patru partide pe cardul principal, dar si 12 meciuri pe cardul preliminar.

 Vlad Amariei-www.natiuneaMMA.ro

 Sursa
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA