Natiunea MMA

Don King: "Boxul ar putea invata multe de la UFC"
27/01/2011

Dupa ce UFC a luat primul loc pe piata de pay-per-view din America, in detrimentul boxului, multi promoteri ai acestui antic sport au inceput sa atace cea mai mare promotiei de MMA din lume. Cel mai faimos dintre ei insa crede ca e timpul ca boxul sa invete de la UFC.

Intr-un interviu acordat recent de Don King, acesta a declarat ca UFC a actionat foarte inteligent, permitand transmisia in direct a unor lupte preliminare interesante, care i-au atras pe fani si i-au facut sa cumpere restul galei pe pay-per-view, in timp ce boxul a scazut ca importanta in aparitiile de la televiziune.

"Din nefericire, canalele de televiziune prin cablu nu ii televizeaza pe boxeri, iar asta este o mare dezamagire" a spus King. "Dana White si Lorenzo Fertitta au facut o treaba foarte buna cu UFC iar oamenilor le place ce fac acestia."

Don King a mai apreciat faptul ca UFC a dezvoltat o categorie de fani care simt ca fac parte din fenomenul artelor martiale mixte, in timp ce multi fani ai boxului sunt profund dezamagiti de faptul ca cele mai interesante lupte nu ajung sa fie organizate.

"Cred ca UFC-ul a facut o treaba extraordinara, pentru ca ii aduna pe oameni aproape de ei" a spus King. "Asta admir cu adevarat. Cred ca pot sa ajute boxul. Nu am nici o problema cu ei. Cu cat mai multi, cu atat mai bine."

King a mai declarat ca nu este nici un motiv pentru care cineva nu poate sa urmareasca cu placere atat boxul cat si MMA-ul, si ca nu e de acord cu cei care cred ca evolutia fulminanta a UFC-ului este o amenintare pentru viitorul boxului profesionist.

"Ambele sporturi merg impreuna - nu e nici un motiv pentru care sa nu fi un fan al ambelor sporturi. Eu sunt un promoter al oamenilor, pentru oameni si prin oameni.Boxul va fi aici ieri, azi si maine."

Sursa - www.MMAfighting.com

 
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA