Natiunea MMA

Dana White pune capat zvonurilor despre aparitia lui Royce Gracie la UFC Rio
20/04/2011

 

Presedintele UFC Dana White a indicat pentru MMA Fighting ca promotia americana nu are nici un interes in a ii oferi o lupta pionierului MMA, Royce Gracie, in viitoarea gala pe care o va pune in scena in luna august la Rio de Janeiro. El a pus astfel capat numeroaselor zvonuri care circula in comunitatea artelor martiale mixte.

Chiar saptamana trecuta, Gracie a declarat pentru siteul brazilian Esporte.UOL.com ca negocierile dintre el si UFC sunt intr-un stadiu avansat.

Royce e considerat prima figura proeminenta din acest sport, el castigand trei dintre primele turnee ale UFC cu un stil de jiu-jitsu care era atunci necunoscut marii majoritati a fanilor, dar care a devenit intre timp o piatra de temelie a MMA-ului modern. Un luptator inalt dar care nu cantarea mai mult de 80 de kg, el a submis adesea adversari mult mai mari, cu pana la 25 de kg mai mult.

La 44 de ani, Gracie (14-2-3) nu a mai concurat in acest sport de mai mult de patru ani. In ultima sa lupta, care a avut loc in iunie 2007, el l-a invins pe Kazushi Sakuraba prin decizia unanima a arbitrilor judecatori, dar dupa lupta a fost depistat pozitiv cu steroizi si suspendat pentru un an de zile de catre Comisia Atletica a Statului California.

El nu a mai luptat in Octogon din mai 2006, cand revenise dupa o pauza de mai mult de 11 ani, dar a fost atunci terminat rapid prin TKO in prima runda de catre Matt Hughes, pe atunci campion al categoriei semi-mijlocii.

Sursa
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA