Natiunea MMA

Dana White confirma interesul personal pentru Brazilian Jiu Jitsu
21/05/2011

Dana White, conducatorul celei mai mari promotii de mma din lume, UFC, a oferit recent declaratii prin care lasa de inteles nivelul interes fata de grapplingul din mma, si in special fata de arta suava.

Unul din luptatorii aflati pe tabloul principal al galei UFC 132, Evan Dunham si-a anuntat retragerea din lupta pe care o avea programata ca urmare a unei accidentari, astfel ca White a fost nevoit sa se reorienteze, lucru pe care l-a si facut de altfel destul de rapid. Directorul UFC a optat pentru Rafael dos Anjos ca oponent al australianului George Sotiropoulos.

Motivul l-a oferit insusi Dana, intr-un interviu acordat revistei GRACIEMAG, si anume ca iubeste jiu-jitsul de calitate. "George Sotiropoulos este printre preferatii mei in randul practicantilor de bjj. Impotriva lui Joe Stevenson a fost un adevarat razboi la sol. A fost minunat si impotriva lui Joe Lauzon" a declarat boss-ul UFC intr-o discutie asupra artei suave.

Centura neagra sub Roberto Gordo, Rafael dos Anjos este inca un grappler de exceptie al promotiei americane. Recent a participat si la competiile cu gi din Rio de Janeiro fara mare dificultate. "Dos Anjos a obtinut distinctii pentru meciul si submisia serii in cadrul altor gale UFC, la fel si George. Ma astept la un meci grozav intre doi dintre cei mai buni bjj-isti ai diviziei usoare" a remarcat Dana.

Meciul va fi interesant de privit si dintr-un alt unghi. Australianul este un produs 100% al lui Eddie Bravo si al lui "10th planet jiu-jitsu", sistem ce nu este agreat de multa lume din bjj-ul clasic, din care face parte si Don Anjos impreuna cu antrenorul sau. Recent Bravo a fost atacat de conationalul sau, Rodrigo "Comprido" Medeiros, acesta facandu-l praf intr-un interviu difuzat pe internet.

Pe 2 iunie vom vedea daca sistemul lui Eddie, dezvoltat special pentru luptele de mma va invinge stilul clasic de bjj, intr-un episod din deja clasica confruntare gi vs no-gi.

Sursa




magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA