Natiunea MMA

Dan Henderson despre lupta la sol: "As fi pierdut intr-un Gi"
06/05/2011

Desi in varsta de 40 de ani, Dan Henderson inca ramane in lumina reflectoarelor printre colegii mai tineri din artele martiale mixte. Dupa ce i-a invins prin knockout pe Renato Babalu si Rafael Feijćo, Hendo a adaugat inca o centura colectiei sale, aceea de campion al categoriei semi-grele in cadrul promotiei Strikeforce.

Dupa ce luptatorul american este in discutii in vederea unei lupte cu Fedor Emilianenko, recunoscut pentru calitatea samboului sau, Henderson a vorbit despre cunostintele sale la sol.

Recunoscut ca fiind un wrestler de prima clasa, campionul a declarat: "Jiu-jitsul pentru mine este cheia, alaturi de wrestling. Acesta din urma este prioritar pentru a controla lupta, dar iti trebuie lovituri sau submisii pentru a-ti finaliza oponentul. Imi place grapplingul, dar adevarul e ca nu imbrac niciodata gi-ul. As fi pierdut intr-un kimono!"

Pentru a-l ajuta pe american in privinta acestui aspect, centura neagra in bjj Ricardo “Pantcho” Feliciano nu se da in laturi de la nimic. "Hendo le-ar da batai de cap multor tipi daca ar participa in turneele no-gi. Ii place cu adevarat grapplingul, chiar si pe spate. Ar submite o groaza de centuri negre."

Sursa
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA