Natiunea MMA

Daca ai vrut vre-o data sa afli care sunt sumele vehiculate intr-un contract cu UFC..citeste mai jos
11/01/2013

In ultimele zile, o controversa legala interesanta a stat in atentia mass-media din lumea MMA.

Fostul campion al Bellator Fighting Championship, Eddie Alvarez, considerat de multi unul dintre luptatorii de TOP 10 la categorie usoara din lume, a fost ofertat de cea mai mare promotie de arte martiale mixte a lumii, pentru a trece in randul sportivilor sai, in detrimentul fostului sau angajator.

Sigur ca Bellator - si mai ales CEO-ul sau Bjorn Rebney - nu putea sa stea deoparte in conditiile in care UFC ii furau unul dintre cei mai vandabili sportivi, asa ca a contraatacat cu o oferta "la fel de buna", conform declaratiilor lui Rebney, cu cea a Ultimate Fighting Championship, si cu un proces intentat companiei Zuffa LLC (entitatea legala care sta in spatele promotiei UFC). Marele avantaj de care noi ceilalti ne bucuram in acest "triunghi amoros" este ca, in urma demararaii procedurilor legale dintre Bellator si UFC, am putut afla cam ce date contine contractul pe care acesta din urma i l-a oferit lui Eddie Alvarez.

Conform datelor facute publice cu aceasta ocazie, Eddie urma sa primeasca un bonus la semnare de 250.000 $, in trei rate, doua de 85.000$ si una de 80.000$. Pentru prima lupta in Octogon bursa lui trebuia sa fie de 70.000$, cu inca 70.000$ bonus pentru o potentiala victorie. Sumele acestea urmau sa creasca de la lupta la lupta cu cate 5.000$, pana la un maxim de 210.000$ la o victorie.

In plus - si poate aici e amanuntul cel mai interesant pentru noi - Alvarez urma sa primeasca si un bonus din vanzarile de pay-per-view (PPV) in galele in care va aparea. Pentru vanzari intre 200.000 si 400.000 de pay-per-viewuri la un eveniment, el urma sa primeasca 1 dolar/ fiecare dintre acestea. Un calcul sumar arata ca un luptator de nivel inalt, DAR NU DE TOP, in UFC primeste macar inca 200.000-400.000 de $ pe lupta, pe langa bursa propriuzisa facuta publica dupa fiecare gala. Pentru 400.000-600.000 de PPV-uri, el ar fi primit cate 2 $ la fiecare dintre acestea, iar peste 600.000 de vanzari in contul sau ar fi intrat 2.5 $/PPV.

Astfel, daca Eddie avea noroc sa participe pentru prima data in Octogon la o gala interesanta, unde cel putin 200.000 de oameni cumparau dreptul de a o vedea in direct, suma primita de el era de 70.000 $ pentru participare + 70.000 $ bonus pentru victore (daca reusea sa o obtina) + minim inca 200.000 $ procentaj din PPV. Totalul s-ar fi putut astfel ridicat la o suma oarecum ireala de 340.000 $ pentru maxim 15 minute de lupta in cusca.

Si asta, inca o data, in conditiile in care Alvarez nu e nici campion al UFC si nici una dintre vedetele sale. Ne putem doar imagina cat primesc de fapt Jon Jones, Anderson Silva sau Georges St Pierre pentru prestatia lor.

Horia Ciocan - www.natiuneaMMA.ro
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA