Natiunea MMA

Cyborg, un an pe tusa
23/12/2016  Neincluderea in batalia pentru titlul la categoria pana nu este cea mai mare problema pe care o are vedeta MMA, Cristiane Justino.
  “Cyborg” a fost instiintata ca a incalat regulamentul antidoping in afara probelor prelevate pe 5 decembrie. Daca cei din USADA (comisia care se ocupa de gestionarea unor astfel de cazuri) nu au mentionat oficial despre ce este vorba, brazilianca a anuntat pe Facebook ca substanta incriminata este spironolactona diuretic. Potrivit lui Justino, ea urmeaza, din luna septembrie, un tratament prescris de doctorul sau, tratament care dureaza 90 de zile.  Medicamentul in cauza este un diuretic antialdosteronic, care creste eliminarea urinara a sarii si apei, dar scade si eliminarea potasiului, ionilor de hidrogen si amoniului. Efectul, mai evident in conditii de hiperaldosteronism (retentia de sodiu asociata cu pierderea potasiului), se instaleaza lent (dupa 2-4 zile de tratament) si este relativ durabil (2-3 zile dupa oprirea medicatiei).
  “Cooperam cu lux de amanunte cu USADA iar comisia a inceput deja procedurile pentru aplicarea unei scutiri retroactive pentru folosirea medicatiei respective”, a completat Justino.
Totusi, daca USADA o va considera vinovata, luptatoarea de 31 de ani va fi suspendata un an din competitiile in care este angrenata. Nu ar fi o premiera pentru “Cyborg”.
  In 2011, Cristiane Justino a fost depistata pozitiv la stanozolol (un steroid anabolizant care ajuta la scaderea in greutate) cu o zi inainte de victoria in fata lui Hiroko Yamanaka in cadrul Strikeforce:Melendez impotriva lui Masvidal de la San Diego. Ea si-a aparat atunci titlul la categoria pana, dar, in urma caderii testului antidoping, arbitrii au intors decizia iar “Cyborg” a pierdut centura. La revenirea in cusca dupa acest incident, Justino a sustinut 7 meciuri in UFC si Invicta, dar nu a mai picat nici un test antidoping.
  De aceasta data, brazilianca nu a gasit intelegere la presedintele UFC, Dana White. Seful Ultimate Fighting Championship nu a fost luat prin surprindere de anuntul USADA, aratand ca i-a oferit lui “Cyborg” sansa de a se bate cu viitoarele pretendente la titlul suprem, insa ea a refuzat de fiecare data, invocand, in opinia lui, motive neintemeiate.
  De altfel, lui Cris Justino i s-a propus o astfel de confruntare, insa a declinat oferta, pretinzand ca are nevoie de 12 saptamani pentru a face categoria de greutate. Cu toate acestea, “Cyborg” s-a aratat stupefiata de faptul ca UFC a hotarat ca Holly Holm și Germaine de Randamie sa se lupte pentru centura in capul de afis al galei 208 de pe 11 februarie 2017.

 Vlad Amariei-www.natiuneaMMA.ro

 Sursa
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA