Natiunea MMA

Cris "Cyborg" Santos, suspendata pentru folosirea steroizilor anabolizanti
07/01/2012

Campionana Strikeforce, Cristiane "Cyborg" Santos a fost suspendata de Comisia Atletica a Statului California pentru folosirea unor substante interzise.

Santos, 26 de ani, a testat pozitiv pentru steroidul anabolizant stanozolol, mai cunoscut ca Winstrol, la testul anti-doping efectuat cu o zi inainte de lupta in care si-a aparat cu succes titlul in fata lui Hiroko Yamanaka, pe 17 decembrie in San Diego, California.

"Santos a oferit o mostra de urina, sub supravegherea unui reprezentant al CASC, iar aceasta mostra a fost trimisa la World Anti-Doping Agency din cadrul Universitatii California, din Los Angeles", titra declaratia oficiala a CASC, care a aflat rezultatele pe 23 decembrie.

Pe langa suspendarea de un an de zile, retroactiva din 16 decembrie 2011, luptatoarea braziliana a fost amendata cu 2500 dolari, iar lupta cu Yamanaka a fost declarata "no decision". Lupta, care a fost co-main eventul galei Strikeforce "Melendez vs Masvidal" a durat doar 16 secunde, dupa ce Santos a demolato pe contracandidata sa japoneza.

"Principala noastra grija este grija pentru sanatatea luptatorilor" a declarata ofiterul executiv al CASC, George Dodd. "Agentii anabolizanti si alte substante interzise nu ii supun la un risc doar pe cei care le folosesc, ci si pe adversarii lor. Comisia nu va tolera sub nici o forma folosirea lor."

Directorul executiv al Strikeforce, Scott Coker, a declarat ca organizatia sa va astepta finalizarea procedurilor CASC, la care Cris are drept sa faca apel, inainte de a lua o decizie in privinta viitorului ei.

Dana White a fost insa mult mai categoric. "Ea isi va pierde titlul" a spus el intr-un inteviu pentru ESPN. Ba mai mult, el a lasat sa se inteleaga ca intreaga divizie la care Cristiana lupta ar putea fi desfiintata.
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA