Natiunea MMA

Costel Pasniciuc castiga "Lupta Serii" impotriva lui Richie Hunt, la Liverpool
13/07/2011

Dupa prestatia exemplara a lui Valentino Petrescu in ultima gala BAMMA, dupa aparitia in cusca a lui Catalin Zmarandescu in preliminariile aceluiasi eveniment, si dupa victoria foarte importanta pentru Balla Zsolt la UWC16, "invazia" romaneasca a Angliei continua. Si, asa cum deja ne-a obisnuit, in fruntea ei sta Horia Radulescu, antrenorul de la Golden Glory Romania.

A venit acum randul lui Costel Pasniciuc, veteran al circuitelor Klash New generation si Glorious Heroes, sa intre in lupta in tara lui Shakespeare si a lui Paul Daley. Evenimentul a avut loc pe data de 9 iulie, in Liverpool, si a fost pus in scena de Millenium Martial Arts Promotion.

Gala a avut un format deja destul de clasic pentru Europa, cu doua parti: una de inceput, rezervata amatorilor, si o a doua dedicata confruntarilor profesioniste.

Costel "Chuck" Pasniciuc - asa cum a fost el poreclit de cei prezenti pentru tunsoarea care aducea foarte bine cu cea a lui "The Iceman" Liddell a luat parte la una dintre cele 7 confruntari pe reguli K-1, si l-a intalnit pe campionul local Richie Hunt (T-mas Liverpool). Pe acelasi fight-card au mai putut fi urmarite si 5 confruntari de MMA.

Constient ca trebuia sa faca o lupta mare pentru a se ridica la inaltimea asteptarilor publicului prezent in sala, Richie a inceput furtunos confruntarea, dar s-a lovit de o aparare bine organizata si de un plan de lupta stabilit anterior al sportivului nostru. Costel a reusit sa linisteasca avantul adversarului cu lovituri precise la corp si cu riposte pe contra. Dupa primele 30 de secunde in care a tinut centrul ringului, englezul a fost incoltit de sportivul nostru, care a trecut la conducere.

Rezultatele nu s-au lasat asteptate. Inchizand foarte bine unghiurile, si cautand mereu alinierea laterala, Costel a dominat categoric repriza a doua, al carei sfarsit a fost salvarea lui Hunt, alaturi de o mica neatentie din partea arbitrului de ring care a trecut cu vederea o numaratoare destul de clara. Iar sportivitatea englezilor nu s-a dezmintit nici de data aceasta, spectatorii prezenti aplaudand furtunos si acompaniind cu urale fiecare lovitura reusita a romanului, uitand parca de "eroul" local.

Repriza a treia nu a iesit din acest tipar, Costel dominando copios. Loviturile sale puternice pe coapsa isi fac efectul, Hunt fiind nevoit sa fuga schiopatand tot restul confruntarii. Englezul reuseste insa sa reziste in picioare pe durata intregii lupte, chiar daca decizia finala a fost una clar favorabila lui Pasniciuc. Ba mai mult, cei prezenti, ca si organizatorii evenimentului, au premiat aceasta lupta cu Bonusul "Lupta Serii".

"De departe am avut cel mai cald public pe care l-am vazut in cariera mea de antrenor" a declarat dupa lupta Horia Radulescu. "Costica a parasit sala in uralele publicului englez."

Datorita prestatiei reusite in aceasta lupta, Costel are sansa de a fi inclus in piramida de patru oameni care urmeaza sa decida "Best of 70th", cel mai bun luptator din Marea Britanie la categoria -70kg.

Reteta succesului? Patru antrenamente pe zi: unul de pregatire fizica, unul de stand-up, unul de MMA si unul de lupta la sol. Marca Horia Radulescu si Team Golden Glory Romania.

Horia Ciocan - www.natiuneaMMA.ro
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA