Natiunea MMA

Cinci lucruri socante despre grila de salarizare a sportivilor UFC
26/07/2013In ultimele saptamani subiectul legat de modalitatile de plata ale luptatorilor din UFC a fost foarte discutat.
Opiniile sunt impartite pe aceasta tema, pentru ca desi in general nu castiga putini bani, acestia sunt cu mult mia slab platiti fata de parcaticantii altor sporturi. Iar procentajul alocat salarizarii din veniturile generate de galele UFC este cu mult inferior celor din alte sporturi.

Aceste afirmatii sunt insa bazate doar pe veniturile realizate din bursele propriuzise de lupta, singurele cifre facute publice, conform legii. Restul de beneficii, banid in sponsorizari, procente de Pay-per-view, etc nu sunt declarate si asadar nici incluse in acest calcul.

Acestea fiind spuse, in continuare sunt 5 statistici foarte interseante.

1.    Stiati ca eternele rezerve din ultima echipa de NBA feminin castiga mai mult decat un luptator entry-level din UFC? Salarul minim din WNBA este de 37.950$ pe an, in timp ce venitul mediu al unui luptator UFC care lupta de doua ori pe an este de 12-20.000$ in aceeasi perioada de timp.
2.    A fost un eveniment UFC in 2013 in care cea mai mare suma garantata pentru castigarea luptei a fost de $30k/$30k.
3.    Stiati ca un luptator a castigat doar 12.000$ dupa ce a luptat pentru titlu? Este vorba de lupta dintre Liz Carmouche si Ronda Rousey, la UFC 157.
4.    Media castigurilor unui luptator clasat in Top 15 din UFC este de doar 30.500$ pe an.
5.    Floyd Mayweather in 12 luni a casigat mai mult decat toti luptatorii UFC la un loc. suma totala a salariilor UFC pentru 2011 a fost de 23.6 milioane $, in timp ce Floyd, pentru cele doua lupta ale sale din 2011-2012 a fost platit 85 milioane $.

Sursamagazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA