Natiunea MMA

Cheick Kongo: "50% dintre luptatorii de MMA iau steroizi"
15/10/2010

www.MMAmania.com

Cheick Kongo, unul dintre cei mai cunoscuti luptatori de categorie grea din lume, isi exprima si el public credinta ca problema steroizilor in artele martiale mixte este mult mai mare in spatele scenei decat in lumina reflectoarelor.

"50% dintre luptatorii de MMA iau steroizi, daca nu mai mult...Ce pot sa spun decat ca trebuie sa stam departe de asa ceva? Nu e usor sa pui lucrurile in perspectiva, mai ales cand crezi ca esti in dezavantaj inca de la inceput. Pentru uni atleti e greu sa reziste atat fizic cat si psihic - presiuna, obligatia sa se mentina la un nivel inalt de performanta - totul te impinge sa iei steroizi. Pentru mine, substantele de imbunatatire a performantei nu sunt solutia. Daca le iei iti pui sanatatea in pericol, si trisezi. Eu sunt luptator, imi castig victoriile prin munca, prin antrenament, prin faptul ca imi depasesc limitele, ca ma dedic aproape in totalitate acestui sport. Nimic altceva. Stati departe de ace. Puteti reusi si fara ele."

Kongo, al carui fizic pare luat de la statuile grecesti, a trebuit sa isi dovedeasca nevinovatia nu o data in fata acuzatiilor ca ar fi folosit acest gen de substante de-a lungul carierei sale.

Karo Parisian, alaturi de Ken Shamrock si Dennis Hallman au fost primii care au deschis aceasta adevarata cutie a Pandorei pentru MMA-ul profesionist, vorbind despre steroizi si sportivii care le folosesc.

Desi aceste acuzatii nu au fost dovedite inca de controalele anti-doping, numarul sportivilor depistati pozitiv fiind mult mai redus decat se vorbeste, nu trebuie sa uitam ca fara foc nu iese fum, si e posibil ca multi atleti sa fie cu un pas inaintea comisiilor care ii testeaza.
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA