Natiunea MMA

Chael Sonnen nu mai poate candida pentru licenţă sportivă până în Mai 2012
20/05/2011

Acum după ce Comisia Atletică de Stat din California (CASC) a votat să menţină suspendare pe termen nedefinit a lui Chael Sonnen, luptătorul UFC la categoria mijlocie va avea o lungă perioadă de aşteptare înainte de a ajunge o altă zi în instanţă.

George Dodd, ofiţer executiv CASC, a declarat joi că Sonnen poate candida pentru licenţă sportivă de abia din mai 2012, deşi el ar putea aplica pentru un permis de antrenor mai devreme.

"Una dintre regulile noastre, în Articolul 4 [din Codul Regulamentar al Californiei], stipulează că va trebui să aşteptaţi la un an după un apel în instantă pentru suspendarea sau retragerea licenței. Si din moment ce el a făcut apel [pe 18 mai 2011] , durează un an din ziua respingerii. "

Cu alte cuvinte, Sonnen va trebui fie să stea în următoarele douăsprezece luni sau să încerce să obţină o licenţă pentru a lupta în jurisdicția altei comisii.

Asta dacă UFC-ul este dispus să promoveze un luptător care este încă respins oficial de către o comisie majoră precum California.

Dacă Sonnen va candida din nou pentru o licenţă în California, a declarat Dodd, el va trebui să arate comisiei semnele reabilitării lui, la fel cum a fost rugat şi Josh Barnett.

"[Sonnen] va trebui să demonstreze că el a făcut ceva pentru a promova sportul, să promoveze bunăvoința", a spus Dodd. "El are o mulţime de lucruri bune deja. El vorbește cu copii si îi învaţă să ia deciziile corecte. Dar el va trebui să demonstreze că a luat deciziile corecte, de asemenea. Poţi să vorbești despre ele, dar trebuie să le şi faci. "

În ceea ce priveşte utilizarea de testosteron, Dodd a declarat că ar fi putut fii folosit în scop terapeutic, dar că luptătorul ar fi trebuit să treacă pe la comisiile corespunzătoare mai întâi.

"S-ar fi întâmplat în modul următor ... l-ar fi solicitat prin intermediul comisiei atletice. Comisia ar fi cerut probabil comisiei medicale o consultație de specialitate. Comisia medicală ar fi făcut apoi o recomandare comisiei atletice dacă să aprobe sau nu solicitarea."

La audierea de miercuri nu s-a discutat dacă Sonnen a folosit sau nu injecții cu testosteron pentru lupta cu Campionul UFC la categoria mijlocie, Anderson Silva, la UFC 117 în august anul trecut, a spus Dodd.

În schimb, s-a discutat despre declarațiile false ale lui Sonnen legate de conversaţia pe care el a pretins că ar fi avut-o cu Comisia Atletică de Stat din Nevada despre utilizarea testosteronului. În cele din urmă, Comisia a constatat că explicațiile sale despre aceste declarații din trecut sunt neconvingătoare.

La audierea de miercuri Sonnen a spus Comisiei că discuţiile cu preşedintele UFC, Dana White, l-au făcut să creadă că va fi "pensionat în mod eficient" dacă nu îşi primeşte licenţa în această săptămână. Până acum nu există nicio declarație oficială despre ce planuri are UFC-ul cu privire la viitorul lui Sonnen în organizaţie.

Sursa
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA