Natiunea MMA

Carlinhos Gracie: "Roger poate obtine mult mai mult din Jiu-Jitsu decat din MMA"
05/02/2011

De curand, echipa PortalDoValeTudo a obtinut un interviu cu Carlos Gracie Junior, presedintele al CBJJ (federatia braziliana de jiu-jitsu brazilian) si IBJJF (federatia internationala de jiu-jitsu brazilian). In cadrul discutiei avute, omul care a revolutionat BJJ-ul ca sport, a lamurit cateva aspecte legate de prezentul "arte suave".

Intrebat ce parere are despre practicantii jiu--jitsului implicati in MMA, Carlos Gracie a afirmat ca instructorii ce predau aceasta arta au nevoie de expunere publica pentru a-si atrage studentii, iar artele martiale mixte le ofera acest lucru.

Urmatorul aspect al discutiei a fost legat de prezentul familiei Gracie in MMA, mai exact legat de prestatia lui Roger, luptator aflat sub contract cu promotia Strikeforce. Raspunsul a fost unul clar: "MMA-ul este un alt sport, ce depinde de mai multi factori. In MMA, o lovitura norocoasa poate sfarsi totul. Roger este un tip inalt dar subtire. Este subtire, nu are multa masa musculara. Structura lui nu se compara cu a unor luptatori precum Brock Lesnar sau Cain Velasquez, care pot incasa lovituri fara probleme. In ziua de azi totul in MMA tine de structura fizica si de genetica fiecaruia, iar genetica familiei Gracie nu este cea a unor oameni solizi. Timpul pe care Roger il petrece antrenandu-se in MMA, raportat la banii pe care ii castiga, daca el si-ar redirectiona acest timp catre sala si studentii sai, ar castiga mult mai mult. Este un star in jiu-jitsu, nu are motive sa devina unul si in MMA. Riscul este prea mare, nu se merita."

In ultima instanta, presedintele IBJJF si-a declarat deschis scopul, acela ca toti oamenii sa vada la un moment dat in jiu-jitsu brazilian nu doar o arta martiala ce te ajuta fizic, ci una care te schimba, care iti modeleaza caracterul in bine, acesta fiind potentialul "artei suave".

Sursa - www.portaldovt.com.br
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA