Natiunea MMA

Brazilian Jiu Jitsu nu este doar un sport de lupta, ci un adevarat stil de viata
17/02/2011

Lumea vorbeste despre tot ce poate oferi bjj-ul nu doar ca arta martiala, despre modul de viata unic pe care il propune, despre spiritul civic pe care il inspira, pe scurt despre avantajele si beneficiile acestui stil. Insa orice discutie, orice expunere nu poate egala puterea de convingere a unui exemplu concret.

Tyler Anderson, veteran al armatei U.S.A., practicant al artei suave, poate fi incadrat in categoria exemplelor vii, concrete. Decorat cu medalia "Purple Heart", Tyler si-a pierdut piciorul stang in urma unei misiuni in Afganistan, fiind nevoit astfel sa isi reorganizeze viata. A gasit sprijin tocmai in aceasta arta martiala, creata de familia Gracie pentru a compensa lipsa atributelor fizice in fata unor posibili adversari mai dotati din punct de vedere fizic.

Dupa cum singur declara, Tyler Anderson e convins ca jiu-jitsul l-a ajutat sa-si pastreze gandirea pozitiva si stilul de viata activ. In prezent el se antreneaza sub indrumarea instructorului Luis Pantoja, alaturi de alti militari cu handicap, utilizand acest sport ca pe o forma de reabilitare. Mai mult, va fi interesant sa urmarim pe viitor evolutia lor, posibile noi tehnici create, altele clasice redefinite, totul datorita nevoii acestor oameni de adapta stilul capacitatilor fizice actuale.

Povestea lui Tyler nu e unica, pe internet circuland mai multe clipuri video cu diversi oameni cu handicap in meciuri de MMA, sustinand examene pentru diverse centuri superioare direct din scaunul cu rotile, toate pentru a demonstra ca bjj-ul chiar poate ajuta pe oricine.

Alexandru Zaharia - www.natiuneaMMA.ro
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA