Natiunea MMA

Brazilian Jiu Jitsu este din ce in ce mai popular si in randul copiilor
03/03/2011
A doua editie a campionatului panamerican de jiu-jitsu brazilian pentru copii s-a desfasurat zilele trecute in orasul Carson, California, U.S.A., reusind sa stranga pe aceeasi saltea peste 400 de concurenti. Succesul a fost cu atat mai mare cu cat numarul celor inscrisi la concurs a fost cu 20% mai mare decat anul trecut, conform comunicatului federatiei internationale de bjj.

Directorul executiv, Andres Fernandes a fost de-a dreptul uimit, declarand ca"panamericanele dedicate copiilor nu sunt o iluzie. Vom organiza competitia in fiecare an de-acum incolo".

Intrebat de ce este asa  de important ca cei mici sa concureze, Fernandes a explicat: "Generatia aceasta ne va reprezenta peste cativa ani. Pentru a crea o serie competitiva de centuri negre in varsta de 21 de ani, trebuie sa le furnizam experienta concursurilor." Campionatul Panamerican face intocmai acest lucru, la o varietate de centuri si nivele de experienta, exact ca in competitia dedicata adultilor. Oficialul IBJJF a mai declarat ca nivelul tehnic al concurentilor de anul acesta a fost remarcabil, "mai bine decat ne-am asteptat. Asta reflecta munca depusa de antrenori, fiind totodata o buna oportunitate pentru academii sa arata de ce sunt in stare.

Nici aspectele sociale nu au fost neglijate, Fernandes afirmand ca "atunci cand copiii isi aduc familia, prietenii, ei exemplifica beneficiile sportului: incredere, disciplina, respect, stil de viata sanatos. Cand un copil petrece timp practicand jiu-jitsu, devine o persoana mai buna. Ii pastreaza umili dar increzatori in sine." Superstarurile bjj-ului actual nu au ramas indiferenti, luptatori precum Romulo Barral sustinand acest proiect, ceea ce arata inca o data ca cei prinsi in fenomenul "artei suave" sunt o adevarata familie.

Mesajul transmis in cadrul editiei din 2011 e unul foarte clar: copiii sunt viitorul, evenimentul acesta fiind cel mai bun loc pentru ei de a-si arata potentialul, si totodata de a avea parte de multa distractie.

Sursa - www.graciemag.commagazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA