Natiunea MMA

Braulio Estima se opereaza la gat, dar va lupta la ADCC si Campionatul Mondial de Jiu-Jitsu
11/01/2011

Braulio Estima trece prin cea mai buna perioada din cariera sa. El castigat titlul categoriei sale si cel al categoriei open-weight din Abu Dhabi Combat Club, a cucerit epntru a doua oara titlul european la acelasi grupe de greutate si a castigat titlul categoriei grele la Campionatul Mondial de Jiu-Jitsu.

Anul acesta el si-a propus cateva obiective, ca de exemplu sa castige pentru a cincea oara titlul mondial la Jiu-Jitsu, si sa iasa invingator dintr-un super-fight cu Ronaldo Jacare Souza la ADCC. Dar inainte de asta, el va trebui sa treaca printr-o operatie chirurgicala.

"Trebuie sa fac o fuziune la gat. E o operatie simple, doar pentru a intari si preveni alte accidente datorate unui impact mai puternic, dar am sa am numai doua luni pentru antrenament. Din cauza asta, Campionatul European iese din discutie" a declarat el, sperand ca poate reveni la timp pentru World Pro Abu Dhabi. "Totul depinde de refacerea mea. Daca e OK, atunci am sa lupt la World Pro."

Cine crede ca o operatie chirurgicala il va opri pe Braulio, se inseala. "Asteptarile pentru anul acesta sunt sa muncesc mult, sa imi aloc timp pentru recuperarea de dupa operatie si sa am grija de sala mea. Deschid o noua sala pe doua etaje in centrul Birminghamului (Anglia) cu o zona de fitness si un circuit de MMA si Thai Box, iar etajul de jos va fi dedicat desigur pentru Jiu-Jitsu. Dar am de gand sa lupt in cele mai importante campionate din acest an" a declarat Estima, care isi doreste mult sa lupte cu Jacare la ADCC. "Sunt intr-un super-fight cu Jacare la ADCC, iar asta ma motiveaza foarte mult, pentru ca el este un star al acestui sport, iar eu am mult mai multa experienta ca in 2005, cand am luptat ultima data."

Sigura parere de rau pentru el in 2010 a fost anularea galei Shin, unde urma sa isi faca debutul in MMA. Cu toate astea, el spera sa urce in cusca pentru prima data in acest an. "Puteti sa fiti siguri ca ma gandesc sa lupt in MMA anul acesta, e unul dintre motivele pentru care ma operez. M-am antrenat cu Georges St Pierre, iar el mi-a spus ca sunt pregatit, iar asta ma motiveaza" a incheiat sportivul.

Eduardo Fereira - www.tatame.com
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA