Natiunea MMA

Ben Henderson, o reala amenintare, cu sau fara kimono
01/11/2011


Ben si antrenorul sau de Jiu Jitsu, John Crouch

Benson “Smooth” Henderson, fost campion al categoriei usoare a WEC, se pregateste intens pentru urmatorul sau meci, o confruntare impotriva lui Clay "The Carpenter" Guida, meci ce ar putea determina urmatorul pretendent la centura lui Frankie Edgar. Daca Guida este recunoscut pentru stilul sau dinamic si wrestling-ul extrem de eficient, "Bendo", centura maro in BJJ sub John Crouch, pare sa considere arta suava ca fiind cheia potrivita pentru obtinerea urmatoarei victorii.

Henderson aprofundeaza tainele jiu-jitsului brazilian alaturi de antrenorul sau la JCJJ Team in Arizona, surpriza venind insa din decizia luptatorului de a participa la cel de-al treilea turneu anual organizat in Arizona, Southwest Classic Jiu-Jitsu Tournament. Dependent de competitie, Henderson a concurat atat in cadrul diviziei sale cat si la absolut, obtinand medalii de argint, respectiv aur.

"Iubesc competitia. As vrea sa fi avut mai mult timp pentru a concura. Ador jiu-jits-ul. Ador aspectul strategic, asemanarea cu sahul. Ador sa lupt pentru prize. Imi place sa invat toate detaliile. John Crouch este cel mai bun in a demonstra cum, in anumite situatii, o rasucire de un sfert de inch a incheieturii poate face diferenta." a declarat entuziasmat Henderson.

Afland recent ca mondialele dedicate competitiei No-Gi se desfasoara cu doar o saptamana inainte de meciul sau cu Clay Guida, lupatorul nu si-a putut ascunde dezamagirea: "A fost ceva de genul: "De ceeeeee?". As fi dat orice sa pot participa la acel turneu.".

Benson este constient de importanta acestei lupte, astfel ca intreaga lui atentie este indreptata asupra unei pregatiri tehnico-tactice corespunzatoare. "Este o oportunitate uriasa. Vor fi 20 de milioane de oameni urmarindu-ne pe FOX. Sunt gata sa lupt!".

Si totusi, in ciuda acestor rezultate pozitive, in unele cercuri apar discutii conform carora bjj-ul unora din luptatorii de mma nu este la acelasi nivel cu cel al practicantilor profesionisti de jiu-jitsu. Nu este in cazul lui Ben, gradatia lui fiind una legitima: a obtinut medalia de bronz la mondialele de anul acesta, concurand impotriva profesionistilor din cadrul diviziei sale de greutate. Cu certitudine, jiu-jits-ul sau reprezinta o amenintare atat in cusca cat si pe saltea.

Sursa
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA