Natiunea MMA

Balla Zsolt, de la Centrul de Arte Martiale Mixte Alexandru Lungu, castiga la UWC 16 in Anglia
06/07/2011

Sambata 2 iulie, a avut loc in Southend on Sea, uk, editia a 16-a Ultimate Warrior Challenge, a doua promotie de MMA - ca importanta - din Regatul Unit al Marii Britanii. Cu nu mai putin de 14 lupte pe fight-cardul serii, gala a avut parte de 3 co-main event-uri:
1. FABRICIO NASCIMENTO (NOVA UNIAO – BRAZIL – 23-8-0)  VS.    SIMEON THORESEN (TSG FIGHT SCHOOL, TEAM HELLBOY – NORWAY 14-2-1)
2. ZOLTI BALLA (Mixed Martial Arts Centre-Alexandru Lungu, MINISTRY OF MARTIAL ARTS-GOLDEN GLORY  – 2-1-0)    VS.     LUKE BLYTH (TSG FIGHT SCHOOL – SOUTHEND ON SEA 3-3-0)
3. PHIL DEFRIES (THE DUNGEON BJJ – SUNDERLAND 6-0-0)  VS.     STAV ECONOMOU(TSG FIGHT SCHOOL – SOUTHEND ON SEA  11-1-1

Din partea Romaniei, in cadrul categoriei-93 kg, a participat sportivul Centrului de Arte Martiale Mixte Alexandru Lungu, Balla Zsolt. Aflat la al treilea meci profesionist de MMA si cu un palmares de 1-1-0, Zsolti l-a intalnit pe reprezentantul gazdelor, Luke Blyth (3-3-0).In urma unui meci extreme de spectaculos ce a durat 3 reprize de cate 5 min, timp in care sportivul antrenat de Alexandru Lungu a reusit numeroase proiectari, devenite deja “marca inregistrata Lungu”,  Zsolti s-a impus la prin decizia unanima a arbitrilor judecatori, castigand la puncte un meci important pentru viitoarea sa cariera.

Alex Burzotta managerul UWC, il considera pe Zsolti unul dintre cei mai promitatori luptatori ai categoriei -93 kg, declarand in exclucivitate pentru Natiunea MMA: “ Zsolti este sportivul viitorului pentru mine la aceasta categorie. Planul meu este sa-I formez un portofoliu de victorii si de adversary care sa-l duca pe zsolti in topul categoriei. Cu ajutorul antrenorilor sai Alexandru Lungu, Ioan Branza si Horia Radulescu, precum si a specialistului in BJJ, Lee Catling, stiu sigur ca Zsolti ne va rasplati eforturile. Ce ma impresioneaza la el este in primul rand seriozitatea cu care se antreneaza si caracterul lui deosebit.  Am  avut placerea sa-I cunosc si sa vad la treaba staff-ul lui Zsolti si pot sa spun ca daca va mentine ritmul impus poate devein in cel mai scurt timp unul dintre cei mai valorosi sportive ai categoriei. Impreuna cu antrenorii sai, Alexandru Lungu si Horia Radulescu, am decis sa nu ne grabim si sa-I acordam timpul necesar de a se maturiza din punct de vedere sportiv , astfel incat, desi putem sa mergem déjà cu el spre esaloanele superioare, preferam sa-i mai  acordam ceva timp necesar in acumularea experientei de care va avea nevoie in top.

"Felicit Centrul de Arte Martiale Mixte –Alexandru Lungu pentru profesionalismul de care da dovada in relatia cu partenerii sai, felicit Ministry of Martial Arts pentru performantele din aceasta seara, felicit antrenorii Alexandru Lungu, Horia Radulescu si Lee Catling pentru produsul care a ajuns asta seara in cusca si a iesit victorios oferind un meci de exceptie si nu in ultimul rand il felicit pe Zsolti pentru forma aratata si-i doresc numai meciuri bune pana la titlu!"

La randul lui, Horia Radulescu, care il mai pregateste pe Valentino Petrescu, un alt sportiv de origine romane ce lupta in Marea Britanie, in cea mai importanta promotie de acolo, BAMMA, a vorbit si el cu Natiunea MMA despre Balla Zsolt.

“Eu il stiu pe Zsolti de cand Sandu (Alexandru Lungu), cu care colaborez deja din 2007, mi-a spus ca are un baiat valoros la sala care are reale calitati pentru MMA. Cu ocazia Local Kombat Oradea, cand  Sandu se pregatea pentru meciul cu Rubben Villareal, am ajuns la sala Judo din Oradea si l-am cunoscut pe Zsolti. Ulterior a venit la pregatirea pe care campionul mondial K1 Semmy Schilt a facut-o in Romania in 2010 si atunci am vazut cu adevarat ce poate Zsolti."

"Cunoscandu-i foarte bine pe antrenorii sai de la Centrul de Arte Martiale Mixte – Alexandru Lungu, atat pe Ioan Branza, cat si pe Sandu Lungu - am avut ocazia sa-i antrenez si sa lucrez cu ei din 2007 -  stiam ce bagaj tehnico-tactic va avea Zsolti in cativa ani. Cand am avut ocazia sa lucrez cu Alex Burzotta in UWC prin Valentino Petrescu, i-am propus imediat sa-l managerieze pe Zsolti spunandu-I ca daca vrea sa-si asigure viitorul, atunci trebuie sa-l vada la treaba. Zsolti a impresionat prin character si seriozitate si de atunci, iata ca lucreaza impreuna. Felicitari Alexandru Lungu, Felicitari Zsolti!"

Natiunea MMA adauga si felicitari lui Horia Radulescu, pentru implicarea tot mai activa in sporturile de contact din tara dar si din strainatate, si pentru munca pe care o depune la Academia de Lupta Ciprian Sora si in stafful tehnic al lui Valentino Petrescu si Balla Zsolt, ca si pentru modul deschis in care stie sa colaboreze cu noi si sa ne raspunda intrebarilor.

Revenim in curand si cu imagini din lupta propriuzisa a lui Zsolt.

Horia Ciocan - www.NatiuneaMMA.ro
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA