Natiunea MMA

Asediu romanesc la Londra - Costel Pasniciuc si Corneliu "Coco" Rus reprezinta tara noastra
06/09/2011

24 de ore dupa ziua Z cand Ion Pascu castiga lupta de MMA din World Fighting Championship… 4 septembrie 2011 clubul Liquid din Londra - Luton. Trupele romane avanseaza si-si ocupa pozitiile in vestiarul albastru. Turneul Best of 70kg este gata sa inceapa.

Ministry of Martial Arts il deleaga pe Valentino Petrescu sa se coordoneze trupele de geniu (organizatorice), Horia Radulescu va fi responsabil de planul tehnico- tactic si strategic, Bombardierul Pascu asigura spatiul aerian astfel incat nici macar o vrabie sa nu zboare fara sa stim noi, Cornel Rus este comandantul artileriei grele, iar Chuckie Pasniciuc va lua cu asalt ringul din Luton.

Dupa ce ne-am pozitionat trupele in front si fiecare si-a primit ordinele, mergem sa facem
tragerea la sorti si ordinea meciurilor.

Primul incepe Pasniciuc impotriva lui Paul Douglas (campionul ISKA-UK la kickboxing si kickboxing low kick, campion European profesionist ISKA de kickboxing low kick si campion mondial profesionist ISKA de kickboxing).

Pasniciuc incepe lupta putin frustat de atitudinea organizatorilor, care de la inceputul sosirii noastre au incercat sa ne sicaneze prin pozitia vestiarelor, prin faptul ca am fost anuntati sa venim la o ora si apoi cand am ajuns am aflat ca mai avem 10 min sa intram in ring, totul gandit pentru a ne distrage atentia de la atacul principal.

Din pacate pentru organizatori, Paul Douglas care era sportivul lor, incepe din prima repriza sa simta pe propria piele frustarea lui Pasniciuc, care incet incet incepe sa-si impuna ritmul cu lovituri ca de satar ce lovesc coapsele si abdomenul englezului. In repriza a doua atacul devine sufocant, ritmul accelerat al romanului ce loveste fara crutare, fiecare combinatie isi atinge tinta, iar in finalul reprizei a 2-a Douglas este coplesit de combinatiile dure inchise cu lovituri la ficat , pus pe jos si tavalit, sportivul englez reusind in cele din urma sa supravietuiasca in repriza a treia.

Aceasta incepe cu un ritm draconic, la fiecare lovitura incasata Pasniciuc rade si ataca si mai agresiv. Se aude gongul si Douglas se duce in colt stiind ca a pierdut. Romanul ajunge la zidurile Londrei si instaleaza asediul asupra titlului.

Urmeaza Cornel Rus impotriva azerului Hafiz Bakhsaliyev (campion European Wako- Pro), un meci fara istorie in care Coco isi laseaza in voie bombele incalzindu-se pentru piramida din Sarajevo. Hafiz sangereaza in urma unui croseu de stanga in prima repriza, cade dintr-o directa de dreapta in repriza a doua si din nou in a treia dintr-o combinatie clasica directa de stanga urmata de directa de dreapta. Artileria romana este instalata pentru atacul final asupra titlului la 70 de kg.

In batalia finala se intalnesc trupele de asalt coduse de Pasniciuc cu ostile imbricate in armurile celor doua centuri de campion mondial de muay thai si doua de campion European de thai box ale britanicului Tim “the TNT” Thomas, sportive recunoscut pentru forta deosebita a loviturilor sale.

Surpriza vine de la un Paniciuc agresiv care sta langa el ca “raia”, care nu cunoaste notiunea  de pas inapoi si nici nu este impresionat de low kickurile stil thai ale adversarului sau. Croseul de stanga loveste fara mila, genunchiul la ficat isi face datoria, iar vestitul 4 zguduie capul englezului dupa fiecare lovitura.

Repriza a doua incepe cu acelasi ritm draconic, Tim tinteste piciorul din fata al lui “Chukie” , iar Pasniciuc il fugareste prin ring.

In repriza a treia stiind ca daca meciul se va duce in distanta va pierde la decizie, Costel marjeaza totul pe KO apeland la mentalitatea de totul sau nimic. Sansa unui KO trece de doua ori pe langa uppercut-ul de stanga legat cu directa de dreapta, insa TNT Thomas se incapataneaza sa cada. Meciul se termina la decizie si dupa cum anticipasem, fara urma de extraround, cum ar fi fost normal, castiga Tim Thomas la split decision.

In semn de respect, dublul campion mondial huiduit de publicul englez ii ridica mana in semn de apreciere lui Pasniciuc si sala explodeaza in urale. Pana la urma stim cine a fost castigatorul, un luptator subtirel cu dintii stransi si privire crancena din Suceva-Romania.

Antrenorul lui Thomas vine in vestiar si –si cere scuze pentru decizia arbitrilor intrebandu-ma de unde l-am gasit pe baiatul asta care fara nici un titlu, il face pe un dublu campion mondial si europeean sa para ca nu are nimic deosebit…Raspunsul vine sec: "Romania!"

Hai Romania, Felicitari Costele!

Horia Radulescu - www.natiuneaMMA.ro
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA