Natiunea MMA

Andrei Stoica va lupta împotriva croatului Agron Preteni in finala K-1 World Grand Prix
28/02/2013

După Cătălin Moroşanu, care va lupta în turneul piramidal de un milion de dolari, un alt sportiv român a fost anunţat pe cardul galei de organizatorii finalei K-1 de pe 15 martie de la Zagreb, Andrei Stoica urmând să-l înfrunte pe croatul Agron Preteni în timp ce un al treilea, Raul Cătinaş, e posibil să lupte în meciul de rezervă.

Considerat unul dintre cei mai talentaţi sportivi din lume la categoria 95 de kilograme, Andrei Stoica (25 de ani) vine după un an 2012 perfect, în care a obţinut 5 victorii din tot atâtea posibile, şi este favorit să-l învingă pe croatul care în 2009 a câştigat turneul piramidal de la Split, acolo unde românul a pierdut în primul tur.

“Sunt foarte motivat! Am avut parte de o pregătire spartană în ultimele luni şi cu siguranţă nu voi dezamăgi pe nimeni la Zagreb, probabil doar pe fanii adversarului meu. Am urmărit câteva meciuri de-ale lui şi sunt încrezător în şansele mele”, a afirmat vedeta circuitului Superkombat. “Am fost împreună în aceeaşi piramidă, este un luptător foarte puternic şi acum are prima şansă, însă cred că am atuurile necesare pentru a-l învinge”, a replicat şi Preteni (22 de ani), care are în palmares 11 victorii şi doar o înfrângere la profesionişti.

Conform preşedintelui Superkombat, Eduard Irimia, e posibil ca pe lângă Moroşanu şi Stoica, în gală să lupte şi Raul Cătinaş, în meciul de rezervă al piramidei de 8. “Momentan sunt discuţii, cel mai probabil vom ştii exact zilele viitoare”, a precizat acesta.

În piramida de 8, Cătălin Moroşanu va da piept în primul tur cu ucraineanul Pavel Zhuravlev, nimeni altul decât campionul circuitului Superkombat în 2012, iar dacă va obţine calificarea, atunci în semifinale se va întâlni cu învingătorul meciului dintre legendarul Mirko “Cro Cop” Filipovic şi americanul Jarrel Miller. În cea de-a doua parte a tabloului, marocanul Badr Hari se va bate cu azerul Zabit Samedov, iar egipteanul Hesdy Gerges îl va înfrunta pe surinamezul Ismael Londt. Câştigătorul turneului va pleca acasă cu marele premiu în valoare de un milion de dolari.

Comunicat de presa
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA