Natiunea MMA

Alistair Overeem accepta provocarea lui Fedor, dar cu anumite conditii
27/08/2010

Steve Marrocco - www.mmajunkie.com

Alistair Overeem crede ca e ceva necurat in dorinta brusca a lui Fedor Emelianenko de a lupta cu el.

Reprezentatii lui Fedor de la M-1 Global au creat valuri in comunitatea MMA saptamana aceasta cand au anuntat ca superstarul rus doreste sa lupte cu Overeem - si nu cu Fabricio Werdum, care l-a invins prin submisie in iunie - intr-o gala de la sfarsitul acestui an.

Dar Overeem, care e actualul campion al categoriei grele a Strikeforce, crede ca M-1 se "joaca" cu publicul pentru a putea sa se bage in fata la randul celor ce concureaza pentru titlu.

"Au refuzat nu o data sa lupte cu mine" a spus Overeem pentru MMAjunkie.com. "Stiu ca nu am sa accept (o lupta cu Emelianenko)".

Dupa o luna de discutii despre cine va lupta cu cine in categoria grea din Strikeforce, Overeem (33-11) spune ca planul sau a fost intotdeauna sa lupte cu castigatorul luptei dintre Werdum si Fedor.

Luptatorul olandez a declarat ca era pregatit sa lupte cu Werdum (14-4) in toamna, dar a decis sa concureze in circuitul K-1, care se desfasoara din octombrie pana in decembrie, cand a devenit clar ca brazilianul nu isi va reveni dupa accidentarea de la cot anul acesta.

Desi nu se opune foarte anticipatei intalniri cu Emelianenko, crede ca momentul ales de M-1 pentru a cere aceasta lupta este dubios. Spune ca lupta a fost amanata de multe ori din cauza conditiilor puse de ei pentru organizare.

"Au spus 'Poate Alistair trebuie sa fie supus la teste anti-drog suplimentare' ", a declarat Overeem. " 'Poate Alistair trebuie sa lupte cu alti adversari mai intai, si abia apoi sa merite sa lupte cu Fedor.' Oamenii astia au refuzat mereu sa lupte cu mine."

Overeem a ajuns in schimb sa isi apere centura pentru prima data in fata lui Brett Rogers in gala Strikeforce "Heavy Artillery" iar Fedor a fost invins in probabil cea mai mare surpriza din istoria MMA de catre Fabricio Werdum dupa doar o luna.

"Acum, dintr-o data, au renuntat la conditiile lor. Acum vor sa lupte cu mine. Sunt jocuri de-ale lor, si nu ma simt presat de ele."

Campionul acuza de asemenea M-1 ca se joaca cu reputatia lui Fedor.

"Nu am intalnit in viata mea o agentie de management capabila de astfel de manipulari. Si, pana la urma, nu functioneaza. Vedeti ca reputatia lui Fedor a fost manjita. Nu functioneaza."

"Fedor e un baiat tare de treaba. Il cunosc personal din zilele PRIDE, chiar ne-am antrenat de cateva ori impreuna. A venit si in Olanda. A fost foarte de treaba, foarte umil. Nu am nimic rau de spus despre el. Dar managementul sau - vai! Sunt oameni cu care nu se poate discuta. Intrebati-l pe Dana White. Sau pe Scott Coker. Nici lor nu le place sa discute cu rusii."

Cu referire la cererile M-1 de a face testari anti-drog dupa parametrii olimpici, Overeem crede ca sunt doar alte trucuri folosite de acestia pentru a isi impune propriile conditii.

"M-1, in Rusia, nu organizeaza teste anti-doping la nici una dintre galele lor. Asa ca nu inteleg de ce imi cer mie sa fac ce nu faci nici ei pentru luptatorii lor. E doar un alt truc al managementului lui Fedor."

In mod surprinzator, el spune insa ca e de acord sa se spuna la astfel de teste, cu conditia ca ele sa fie aplicate tuturor.

"Am trecut prin testele anti-drog ale comisiilor atletice americane ori de cate ori am luptat acolo, si toate au iesit negative. Eu sunt campionul acum, asa ca sunt testat de fiecare data cand lupt. Asa ca nu stiu de ce trebuie ca eu sa trec prin teste suplimentare. Ce ma face asa de special?"

"Daca vor implementa aceste teste pentru toti luptatorii de MMA, voi fi bucuros sa le fac si eu. Am sa fac ce face toata lumea, pentru ca nu sunt mai special decat altii."

Ideal ar fi, spune Alistair, sa se organizeze o lupta intre Emelianenko si Antonio "Big Foot" Silva in decembrie, iar castigatorul acelei lupte sa se infrunte cu castigatorul luptei dintre el si Fabricio Werdum.

"Depinde de cum se desfasoara lucrurile" spune Overeem. "Acum sunt in turneul K-1. Vreau sa lupt cu Fedor, dar cred ca el trebuie sa castige intai."

"Cand am sa lupt cu Fedor, in mod sigur va fi pentru titlu. Am luptat deja cu Brett Rogers care venea dupa o infrangere. Nu vreau sa continui sa fac asta. Werdum este castigatorul legitim al luptei cu Fedor. El e numarul doi in Strikeforce. Asa ca eu cred ca trebuie sa lupt cu Fabricio. Daca el va fi in continuare accidentat, atunci ar trebui ca eu sa lupt cu Fedor, pentru ca este un adversar redutabil oricum si l-am provocat vreme de un an."
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA