Natiunea MMA

Alessio Sakara: "Sunt un soldat al Romei"
11/11/2010

www.fightersonlymagazine.co.uk

SPQR ("Senatus Populusque Romanus") se traduce "Pentru Senatul si Poporul Roman".

Aceste litere, care le cereau soldatilor sa lupte pentru poporul lor si pentru reprezentantii alesi sa ii reprezinte in Senat, erau tatuate pe corpurile multor soldati romani in perioada existentei Republicii Romane. Astazi, imperiul a disparut de mult dar pentru uni, printre care si Alessio Sakara, sentimentul ramane la fel de puternic.

Sakara are "SPQR" tatuat pe antebrat si se simte ca un razboinic care isi serveste poporul, desi crede ca parte din acesta responsabilitate inseamna sa le ofere lupte frumoase. El spera ca infruntarea de la UFC 122 cu Jorge Rivera din acest weekend va fi una de povestiti nepotilor.

"SPQR am pe corp. Dar e important sa le dam fanilor, italieni sau de alte nationalitati, cele mai bune lupte. Eu incerc mereu sa imi imbunatatesc tehnica si sa fac spectacol in arena" a declarat el azi pentru Fighters Only Magazine.

"Are de-a face cu faptul ca numele meu e Sakara, un nume traditional in Imperiul Roman, in sud. Pentru asta am ales porecla de Legionarus, care inseamna un soldat al Imperiului Roman. Sunt un soldat al Romei acum - lupt in jurul lumii pentru Roma si pentru Italia."

"Imi place istoria romana veche, si cea greaca. Citesc multe carti. Imi place Iulius Cezar si Marcus Aurelius. Tot ce tine de Roma, toate perioadele, sunt bune pentru mine. Imi place si cultura spartana mult de tot. Imi place Leonidas. "

Asa de mare e atasamentul sau pentru istorie, incat si-a botezat amandoi baietii cu numele unor generali faimosi din vremurile de demult, in speranta ca acestia vor emula, daca nu in actiuni, macar spiritul acestor mari oameni.

"Numele unuia dintre fii mei este dat dupa Leonidas. Iar celalalt e botezat dupa Marcus Valerian, un mare general al imperiului Roman. Am facuto ca sa le poare noroc, si poate ca vor avea acelasi spirit ca acei oameni mari" explica luptatorul italian.

Desi e nemultumit ca MMA-ul inca nu a prins avant in Italia, Alessio spera ca munca lui sa aduca rezultate si sa promoveze acest sport si in tara sa natala.

"In Italia sunt multi fani. Au evenimente mai mici, dar problema e ca nu exista nici o companie mare serioasa si nu exista nici respectul pentru luptatori, pentru ca nu avem inca cultura acestui sport. Dar daca UFC vine in Roma, am sa am parte de mult sprijin, pentru ca am multi sustinatori acolo."

Pana atunci insa, fanii italieni sunt invitati sa mearga pana in Germania, pentru gala UFC 122 de sambata seara. Sakara stie 152 de italieni care sigur vor fi acolo.

"Au trecut doi ani de cand am luptat in Europa. Sunt multe persoane care asteapta sa ma vada din nou la lucur. Am vandut eu personal 152 de bilete. Vor fi multi oameni apropiati de mine care merg din Italia pana in Germania doar pentru asta. E un zbor special din Italia plin numai cu prietenii mei."
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA