Natiunea MMA

A inceput razboiul dintre cele mai mari promotii mondiale de kickbox, It's Showtime si K-1
27/05/2011

Dupa ce in ultimul an atat Simon Rutz cat si organizatia pe care o patroneaza - promotia olandeza It's Showtime - au demonstrat o loialitate inteleasa de putina lume fata de gigantul muribun K-1, se pare ca in cele din urma relatia apropiata dintre cele doua entitati s-a rupt, probabil pentru totdeauna.

Intr-un comunicat de presa publicat pe site-ul lor, It's Showtime anunta dizolvarea parteneriatului pe care il aveau cu K-1. Ba mai mult, olandezii au declarat pentru prima data public ca au de gand sa incerce recuperarea in justitie a datoriilor mari (peste 400.000$ -conform cifrelor date publicitatii de catre ei) pe care japonezii le au fata de organizatia in sine si fata de uni dintre sportivii de al caror management se ocupa.

Nu trebuie uitat faptul ca inca de la inceputul anului, acest parteneriat a inceput sa aiba consecinte grave pentru finantele olandezilor, cand partea japoneza nu s-a putut tine de cuvant si nu a putut realiza un fight-card pe masura de acum clasicului It's Showtime Amsterdam, care avea loc de obicei la sfarsitul lunii mai. Anul acesta, din cauza problemelor financiare pe care K-1 le are (prin intermediul companiei mama Fighting and Entertainment Group), desi It's Showtime era pregatita sa organizeze logistic gala din Amsterdam, nu s-a reusit semnarea unor acorduri de lupta cu sportivi de top din kickboxul mondial, iar gala a fost amanata pe termen nedefinit.

Acum, se pare ca razboiul dintre cele doua organizatii a inceput pe fata.

"Luptatorii au inceput sa primeasca telefoane de la Mr Tanikawa cu o amenintare de a nu lupta pentru It's Showtime Japan" a spus Simon Rutz in comunicatul de presa. "In caz contrar, daca K-1 mai are datorii fata de ei, atunci pot sa isi ia adio de la bani."

"Putem sa descriem K-1 ca fiind manageriat cu amatorism in ultimul an" a mai spus promoterul olandez.

Ba mai mult, el a mai enumerat si o serie de luptatori care au restante mari de plata de la organizatia japoneze, dintre cele mai mari nume ale kickboxului mondial: Giorgio Petrosyan, Tyrone Spong, Hesdy Gerges, Melvin Manhoef, Pajonsuk Superpro Samui, Chahid Oulad el Hadj, Gago Drago, Dzevad Poturak si nu in ultimul rand, conationalul nostru Daniel Ghita. Toti acestia sunt sportivi aflati sub contract cu promotia olandeza.

Reactia lui Rutz vine la scurt timp de la anuntul oficial al K-1 ca va organiza o gala pentru categoria -63kg la sfarsitul lunii iunie in Japonia, si a fost provocata de credinta ca organizatia japoneza ar trebuie sa isi plateasca datoriile mai vechi inainte de a incerca sa cheltuiasca alti bani pe noi gale. Mai ales ca evenimentul de luna viitoare nu va fi transmis, aproape sigur, de catre nici o televiziune japoneza sau straina, inca un lucrul care cu siguranta ca va afecta veniturile generate.

Ramane de vazut si de asteptat raspunsul pe care cu siguranta Tanikawa nu va intarzia sa il dea, cu toate ca acuzatiile lansate de Rutz nu mai sunt de mult o noutate, fiind confirmate de ceva vreme de aproape toti luptatorii mentionati.

Victor Corobea
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA