Natiunea MMA

"Rechinul" Diaconu e noul reprezentat al SuperKombat in Canada
06/02/2013

Fostul campion mondial WBC la box profesionist Adrian Diaconu este începând de astăzi noul reprezentant al promoţiei Superkombat, urmând să conducă filiala din Canada, a anunţat preşedintele Eduard Irimia.

În vârstă de 34 de ani, cel care are şi un titlu de vicecampion mondial la amatori a renunţat la cariera pugilistică la mijlocul anului trecut. În palmaresul său sunt trecute 27 de victorii la profesionişti, dintre care 15 prin KO, şi doar 3 înfrângeri, putându-se totodată lăuda că în 2000 s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Sydney după ce l-a învins pe britanicul Carl Froch chiar la el acasă.

Cu o viaţă petrecută în sala de sport, cel poreclit “Rechinul” are curajul să recunoască faptul că a trecut printr-o depresie la scurt timp după ce a abandonat sportul, iar pentru a-şi găsi o activitate, a decis să se angajeze la o firmă multinaţională care se ocupă de producţia de elicoptere, unde lucrează pe un motostivuitor.

“Mi-a fost foarte greu după ce am renunţat la cariera de 23 de ani în sportul de performanţă. Intram în depresie, aşa că am hotărât să fac ceva. Trecerea zilelor mă afecta groaznic, aşa că am ales să mă angajez oriunde numai pentru a scăpa de sedentarism”, a afirmat cel care se laudă şi cu 3 titluri consecutive de campion naţional la amatori.

Atunci când a fost sunat de Eduard Irimia, Diaconu a acceptat pe loc oferta de a deveni reprezentantul Superkombat în “Ţara Frunzei de Arţar”. “Intenţionam de mai multă vreme să devin promotor, chiar mi-am deschis o firmă, Blue Shark Promotion, aşa că mă bucur foarte mult că domnul Irimia s-a gândit să îmi ofere mie şansa de a reprezenta aici o promoţie cunoscută în toată lumea. Chiar dacă nu sunt foarte familiarizat cu K-1, promit că mă voi pune la punct ”, a afirmat fostul mare pugilist.

“Începând din această lună, Superkombat şi-a deschis filiale în toate continentele, iar expansiunea continuă. Ne bucurăm că Adrian Diaconu a devenit partenerul nostru în Canada şi sunt convins că va face treabă bună. Este una dintre marile valori ale boxului mondial şi era păcat să renunţe la lumea sportului aşa uşor. Am copilărit împreună la Ploieşti, tatăl meu fiind antrenor de box , mă bucur că am putut să-l ajutăm în felul ăsta. Sper să fie un fel de Oscar de la Hoya, care după ce a renunţat la box a devenit un promotor de mare succes. Intenţionăm ca în viitorul apropiat să organizăm o gală Superkombat în Canada”, a declarat şi Eduard Irimia.

Transformată în 2010 din Local Kombat în Superkombat, promoţia românească a devenit una globală, fiind considerată în momentul de faţă numărul 1 în Europa, iar toate galele sunt transmise la nivel mondial în 75 de ţări prin intermediul Eurosport. Din luna august a anului trecut, Superkombat este partener oficial cu celebra promoţie japoneză K-1.

Adrian Diaconu – Palmares
Box amator: bronz la Campionatul Mondial din 1997, bronz la Campionatul European din 1998, argint la Campionatul Mondial din 1999, 3 titluri consecutive de campion naţional (1998, 1999, 2000)
Box profesionist: titlul Canadei (2005), WBC International (2005-2007), titlul mondial WBC (2008-2009)

COMUNICAT DE PRESA
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA