Natiunea MMA

"MMA e mort in Japonia", spune un important agent sportiv nipon
28/07/2010

www.fightersonly.co.uk

Un important agent din lumea MMA japoneza a aruncat o umbra de indoiala asupra acestui sport, declarand pentru FIghters Only ce anuntul recent al joint-ventureului dintre compania mama a K-1 si DREAM, FEG, cu banca chinezeasca de investitii PURI nu e decat "o masura disperata".

Vorbind sub protectia anonimatului, agentul, care a reprezentat nume foarte mari in momentele de glorie ale acestui sport, cand PRIDE era cea mai mare promotie din lume, spune ca starea actuala a MMA-ului in Japonia e rezultatul unei combinatii de factori>

"In primul rand, PRIDE a sucombat din cauza asocierii cu Yakuza (mafia), iar asta a adus un mare deficit de imagine pentru MMA in Japonia. Mai recent, economia a fost afectata de criza mondiala, iar asta inseamna ca sponsorii aproape au disparut. Nu mai au bani cu care sa arunce in stanga si in dreapta, cum aveau mai demult."

"A urmat apoi exodul de dupa disparitia PRIDE. Toate numele mari au plecat in America, mai ales in UFC. Audientea la televiziune nu a mai fost foarte buna, nu au multi luptatori spectaculosi care sa aprinda interesul fanilor. Acum fac miscari disperate."

Intrebat de recenta miscare a K-1 de a se asocia cu banca de investitii PURI din China in incercarea de a atrage un capital suplimentar de 200 milioane de dolari, agentul a fost foarte sceptic.

"PURI a promis K-1 ca va gasi 200 milioane de dolari in investitii - dar daca nu gaseste? Daca nimeni nu vrea sa investeasca? Iar asta e foarte probabil, avand in vedere starea actuala a MMA-ului in Japonia - tu ti-ai investi banii acolo?" se intreaba el retoric.

"Uita-te la DREAM - iar DREAM e considerat cu mult mai sus decat Sengoku - pe cine au? Aoki, Kawajiri, Mousasi, Manhoef , acestea au fost cele mai mari nume de pe fight-carduri. Oameni ca Fedor sau Nogueira au plecat si nu vor mai reveni niciodata. Asta a afectat serios interesul publicului japonez in MMA."

Cu o economie afectata de criza, cu lipsa marilor sponsori si cu necesitatea de a nu risca prea mult in incercarea de a ramane in limitele bugetelor, DREAM si Sengoku nu isi mai permit sa plateasca luptatorilor sumele pe care le oferea PRIDE pentru a atrage cei mai buni luptatori din lume la Tokyo.

"Cele mai mari salarii din DREAM sunt undeva la 30.000 de dolari" a spus agentul. " Sakuraba poate primeste undeva intre 50 si 70.000 $. Pur si simplu nu au banii sa aduca numele mari, si daca nu pot face asta nu au sa isi recastige fanii. Pur si simplu nu mai sunt interesati."

Dupa o pauza lunga, agentul a oftat prelung si a spus, cu un regret adanc "MMA e mort in Japonia"
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA