Natiunea MMA

Zsolt Balla castiga primul titlu profesionist de MMA pentru Romania
Autor: Horia Ciocan

05/10/2011

"In Coltul albastuuuuu din Oradea Romania, reprezentand Centrul de Arte Martiale Mixte Alexandru Lungu si Ministry of Martial Arts….Zsoooolt BALLA!". Asa a inceput anuntul in limba lui Shakespeare cu care cage anouncerul englez a incins atmosfera deschizand main eventul galei Spartan Fight Chalange desfasurate pe data de 1.10.2011 in North Sommerset UK si in care tanarul oradean Balla Zsolt, cu un palmares de 4-3-1, incerca marea cu degetul……cucerirea centurii categoriei 93 kg puse in joc de Steven Evans, detinatorul acesteia.

Nimeni nu vroia sa creada ca englezul cu un palmares de 15-14-1, ar fi avut cum sa piarda in fata romanului. Echipa de la Centrul de Arte Martiale Mixte Alexandru Lungu (Alexandru Lungu si Ioan Branza) impreuna cu colegii si prietenii de la Ministry of Martial Arts ( Valentino Petrescu, Horia Radulescu si Lee Catling) si alaturi de managerul lui Zolti , dl. Alex Burzotta sperau si se rugau pentru o minune.

Pe data de 1.10, sportivul de la unul dintre cele mai bune cluburi de MMA din Romania reuseste sa aduca centura cu numarul 1 din istoria artelor martiale mixte profesionist din tara noastra.

Zolti face insa un meci superb si invinge prin KO in urma unui ground & pound extrem de eficient marca “ Alexandru Lungu “si castiga titlul Angliei la categoria light heavyweight in fata campionului si mult mai experimentatului  sau adversar, aducand bucurie pe fetele si in sufletele membrilor echipei sale.

"Antrenamentele de la Centrul de Arte Martiale Mixte au avut un ritm infernal, crescand de la o zi la alta, mai ales dupa ce Horia Radulescu l-a anuntat pe Alexandru ca ma voi bate pentru Centura categoriei" isi aduce aminte proaspatul campion.

"Emotiile au fost mari, pentru ca nu vroiam sa dezamagesc pe cei care au crezut in mine. Am primit aceasta sansa si vroiam neaparat centura pentru mine, pentru antrenorii mei si pentru Romania".

“Stiam ca Alexandru Lungu a facut istorie pentru Romania in Judo si apoi in MMA-ul profesionist romanesc (primul si singurul roman care a boxat in PRIDE - celebra promotie de arte martiale mixte din Japonia, o data cea mai importanta promotie din lume, apoi in Cage Rage si apoi fiind singurul roman ce a disputat si castigat un meci de MMA in cadrul celebrei promotii K1 Grand Prix) si din aceasta cauza imi doream sa- i ofer drept multumire pentru sansa si onarea de a ma antrena cu el, centura de Campion”---declara in exclusivitate Zsolti Balla Si iata ca a reusit!

Valentino Petrescu managerul de la Ministry of Martial Arts, clubul unde Zsolti se antreneaza in UK inainte de turnee importante, efectuand stagii de perfectionare alaturi de antrenorul de stand up Horia Radulescu si de Lee Catling antrenorul de BJJ si grappling, ne-a declarat imediat dupa meci: “Zsolti a venit in UK foarte pregatit si motivat, a fost extrem de usor pentru mine sa-I fac coltul deoarece avea planul tehnico tactic pus la punct de antrenorii sai , foarte bine pus la punct. Nu a fost neglijat nici un aspect al pregatirii lui Zsolti, antrenorii nostrii si-au facut treaba. Zsolti a fost foarte lucid si a dominat lupta din prima secunda, reusind sa depaseasca momentele de stres impuse de experienta net superioara a adversarului sau.”

Ollie Ellies organizatorul si matchmakerul galei : ”Sincer credeam ca voia aduce din Romania un adversar pentru sportivul englez pe care-l si manageriez, pe care acesta-l va spulbera. Antrenorul de la Ministry of Martial Arts, dl. Horia Radulescu m-a sunat aproape in fiecare zi incercand sa-mi propuna sa aduc un sportiv din Romania si vorbindu-mi foarte frumos de Zsolti, incat am decis sa-I acord o sansa. Nu credeam insa ca sansa se va transforma in cosmar pentru firma mea de management" rade Ollie.

"Horia mi-a garantat ca-mi va aduce un sportiv bun si spectaculos, chiar daca nu va avea atat de multa experienta ca sportivul meu insa nu-mi imaginam ca va fi asa de bun. Este prima data cand nu l-am luat in serios pe dl Radulescu si am platit cu titlul….acum il vrem inapoi!”

Zsolti insa are alte planuri, intentioneza sa tina titlul cat mai mult si sa cedeze centura numai cand va urmari un alt titlu.

“Usile abia acum se deschid pentru mine, am avut taria sa pasesc si acum vreau sa stau cat mai mult in cusca. Sa-mi petrec cat mai mult timp din cariera mea pregatindu-ma pentru ce va urma. Vreau sa ajung cat mai sus si stiu ca daca nu voi munci si mai mult nu voi reusi. Sunt insa increzator in echipa mea (Centrul de Arte Martiale Mixte Alexandru Lungu si Ministry Of Martial Arts si stiu ca antrenorii mei Alexandru Lungu, Ioan Branza, Horia Radulescu si Lee Catling, alaturi de managerul meu dl Alex Burzotta) ma vor ajuta sa-mi indeplinesc visul".

Hai Oradea, Hai Romania!magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA