Natiunea MMA

Scrisoarea deschisa a lui Tanigawa despre K-1, FEG si implicarea lui in noua promotie
Autor: Horia Radulescu

17/04/2012

" Īntāi de toate, "FEG" a aparut ca urmare a necesitatii infiintariiunei societati "mama" pentru gestionarea activelor si a brandu-lui K-1 in vederea rezolvarii si aplanarii situatiilor delicate in care fondatorul K1, Ishii le-a provocat in urma procesului de evaziune fiscala . După ce problema taxelor si impozitelor a fost facuta publica, posturile de televiziune japoneze, cum ar fi Fuji TV, TV NIHON TBS au declarat ca vor opri difuzarea evenimentelor organizate sub sigla K1, de asemenea, marea majoritate a sponsorilor si-au exprimat intentia de a se retrage din afacerea cu K1. Dar cu toate acestea in calitatea mea de presedinte al FEG si prin efortul intregii companii nou infiintate am reusit cumva sa mentinem numele de K-1 īn viata.

Intotdeauna am sustinut ca dl Ishii a fost si ramane unul din creierele care inainte de 1993 au pus bazele unui sistem care a revolutionat segmentul de piata si in aceasta ideea am fost cel care a sustinut ca nu trebuie sa fie indepartat din staff-ul K1, chiar daca fusese aproape de a provoca ruinarea marcii.

Acesta este singurul motiv din care am acceptat functia de producator de evenimente. Din acest moment principalul efort a fost directionat din greu catre achitarea datoriilor facute catre stat de dl.Ishii, datorii care ajunsesera la aproape 2 miliarde $. Am fost nevoit sa ma descurc atat cu problemele fiscale, dar si cu pastrarea standardului la care evenimentele organizate sub egida K1 ajunsesera. Apoi mediul de afaceri janonez a inceput sa intre in declin si , īn cele din urmă am ajuns să fim blocati intrand in incapacitate de plata. Din pacate problema nu a putut fi rezolvata printr-un īmprumut de la bănci lucru pe care si dl. Ishii l-a evitat īnainte de impozitare ..
Este adevărat că avem problema cu bani, ca avem plati restante. Sincer vreau sa-mi cer scuze şi sunt responsabil pentru aceasta .

Cu cāţiva ani īn urmă, am īnceput să caut investitori care să cumpere si sa salveze brandul, devenind astfel noul proprietar K-1, cu conditia de a achita in totalitate platile restante. I-am explicat d-lui Ishii despre necesitatea adestei actiuni si am primit acordului in acest sens. A urmat o perioada extrem de agitata in care mai multi investitori si-au manifestat interesul pentru achizitia drepturilor asupra K1,.

In aceasta situatie a fost compania chineza PUJI, sau agentia de sport din Malaiezia TSA , investitorul coreean dl. Kim proprietar al unui cazino din Macao, mai multe fonduri japoneze de investitii şi aşa mai departe.

Din pacate insa proprietarul unititular asupra drepturilor K1, dl Ishi nu a semnat nici un acord, neagreand nici un fel de oferta de la cei enumerati mai sus. Eu si prsonalul FEG condus de mine, am facut si am depus toate eforturile pentru a pastra viabila organizarea de evenimente prin introducerea unor investitori, insa din pacate fara acordul dl Ishii nu s-a schimbat absolut nimic, ba din potriva s-a inrautatit ajungand la imposibilitatea de a mai organiza evenimente in 2011.

Atunci, compania numita EMCOM a preluat din drepturile mele si ale dl. Ishii si a fondat o companie numita K-1 Global, condusa de dl Kim, un investitor pe care l-am cunoscut in Coreea cu ajutorul dl.Ishii si a dl. Bas Boon (presedintele Golden Glory).

K-1 Global va īncepe să organizeze si sa functioneze sub brandul de K-1, anuntand deja o seama de evenimente pentru anul 2012, primul K1 organizat de K1 Global va fi in mai 2012 in Spania

Desi noi FEG uram numai de bine noului K-1, se pare insa ca mai exista inca unele obstacole ce se interpun in calea lor., cum ar fi de exemplu, Dl. Bas Boon, care a incercat sa obtina presedintia K1 si acum incearca sa atraga luptatori cum ar fi Giorgio Petrosyan, Aerts Peter şi Jerome LeBanner, precum si altii, incercand sa-i faca pe acestia sa semneze cu seria de evenimente Glory.

Dl Boon īncearcă să strice noul K-1. Pe de altă parte, domnul Simon Rutz de la Showtime a declarat că va sprijini noul, K-1. Ar trebui să ştiţi că īntotdeauna au fost o rivalitate īntre domnul Boon şi Rutz, lucru ce din aceasta noua pozitie cu greu va aduce ceva bun in industrie, rivalitatea dintre ei putand sa imparta lumea kickboxului profesionist in doua. Sper ca pana la urma vor avea intelepciunea si taria de a coopere pentru binele acestui sport. Acestea fiind spuse am demisionat din funcţia de producător de evenimente si presedinte al FEG. FEG este īn continuare responsabil pentru unele datorii si promit că voi achita sumele restante catre luptatori.

Cred cu tarie ca avem nevoie de o altă organizaţie de sportui de luptă acum. Oamenii din jurul meu au inceput deja si lucrează la un plan de organizare pentru o promotie noua ce va creea viitorul in sporturile de lupta, proiect pe care vreau sa-l las mostenire urmatoarei generatii.

Īnainte de a īnchide acest mesaj, trebuie să-mi exprim recunoştinţa pentru cei care au fost in spatele fiecarui eveniment, o echipa extraordinara, echipa de productie de care sunt foarte mandru si sa mulţumesc tuturor fanilor care m-au sprijinit mereu . Acest a este mesajul meu de ramas bun de la K-1.

Domo arigato gozaimashita. "

Concluzia.....nimeni nu este de vina ci este doar o conjunctura. In aceasta piesa Taiko, insa pe langa daymio Ishii si Tanigawa, apar si cei doi Gaijini care se lupta pentru putere. Ceea ce este cu adevarat hilar este ca nu japonezii in mareata lor lacomie sunt vinovati de aceasta stare de fapt, de furtisagurile din industrie ci cei doi concurenti olandezi , cu precadere dl. Bas Boon de la Gloden Glory care este prezentat ca fiind " eminenta cenusie" a kickboxului mondial ( lucru care nu poate fi decat onorant pentru el tinand cont de proverbul japonez care spune ca "cel care are dusmani aprigi este o persoana importanta").

Ceea ce uita sa spuna Tanigawa este cum a reusit sa faca sportivi ca Ray Sefo, Peter Aerts, Semmy Schilt, Ernesto Hoost, Le Banner, Bonijanski si reprezentantii generatiei mai noi Zimmerman, Saki, Overeem, Spong si campionul nostru mondial Ghita sa lupte pe mai putin din jumatate din banii promisi si trecuti in contract.

Ei bine raspunsurile poate nu vor veni de la noi insa cu siguranta vom dezlega noi mistere din "umbra" ce invaluie numele de K1!

Pana atunci numai de bine! OSU!magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA