Natiunea MMA

Scott Manhardt: MMA-ul isi face debutul in galele SuperKombat
Autor: Horia Ciocan

11/12/2015Trendul mondial e clar in favoarea MMA-ului, in detrimentul tuturor celorlalte sporturi de lupta cu o istorie mult mai bogata. Aceasta e o stare de fapt oarecum normala, avand in vedere ca MMA-ul le inglobeaza pe mai toate, fara a fi un stil in sine. Iar SuperKombat, cea mai veche si de traditie organizatie de arte martiale profesioniste din tara noastra nu avea cum sa stea deoparte.

Intr-o miscare anticipata de ceva timp de multa lume, Edi Irimia l-a adus in familia SuperKombat pe reputatul specialist Scott Manhardt. Fost sef al oficialilor RXF, el va superviza introducerea luptelor pe reguli de arte martiale mixte si in galele SK.

"Am fost pregatit de unul dintre cei mai reputati arbitrii din UFC, Marc Goddard si am colaborat recent cu probabil cel mai in voga arbitru din MMA-ul mondial actual, Herb Dean" a declarat Scott, in exclusivitate pentru Natiunea MMA.

"Cand SuperKombat a decis sa adauge cateva lupte de MMA la gala din Torino (de maine seara - n.r.), au realizat ca le trebuie arbitrii de MMA si mai multa expertiza in domeniu. I-am fost recomandat lui Edi, si m-a contactat. Am stat la discutii pentru a determina conditiile generale."

"SuperKombat va utiliza sistemul Regulilor Unificate ale MMA-ului, cu un singur avertisment si fara lovituri de cot la cap" a specificat Manhardt.

Aceasta e o schimbare majora fata de RXF, de acum consacrata organizatie exclusiva de MMA din tara noastra, care recent a decis sa duca mai departe spectaculozitatea luptelor pe care le pune in scena, permitand introducerea acestor lovituri de cot in zona capului.

Venit din Statele Unite, Scott are o perspectiva destul de echidistanta asupra evolutiei MMA-ului in tara noastra.

"E extraordinar sa vezi evolutia artelor martiale mixte in Romania. Viteza imbunatatirilor pe care le vedem la capitolul tehnicitati, dar si al pregatirii fizice a sportivilor este una foarte buna. Nici un luptator de la nivel inalt sau chiar mediu nu mai e unidimensional."

Desi e clar trendul ascendent pe care profesionalismul isi face loc in acest domeniu in tara noastra, mai avem inca multe lucruri de invatat. Si desi o spune intr-o maniera diplomata, Scott puncteaza foarte bine acest lucru.

"Cred ca urmatorul pas, pe care incep sa il vad ca are loc, este strategia si planul de batalie. Studiul oponentului pentru a ii descoperi obiceiurile si tabieturile si dezvoltarea unui plan pentru a le contracara si a profita de ele."

Pana in acest moment, relatia lui cu organizatia lui Irimia a inceput sa prinda radacini, iar faptul ca Irimia a inteles nevoia publicului de a urmari confruntari de MMA nu poate aduce decat un plus pe piata romaneasca de profil.

"SuperKombat este o promotie foarte organizata, cu o influenta si prezenta cu adevarat globala. Galele Special Editions ale organizatiei noastre vor avea pe fight-card si cateva lupte de MMA" a incheia Manhardt.

Maine seara, la Torino, SuperKombat Special Edition va pune pe tapet cateva lupte interesante de MMA. Tot acolo il vom putea vedea pentru prima data la lucru cu manusile de 5oz pe Raul Catinas, dar si revenirea in lupta a lui Ion Pascu, dupa o lipsa mai indelungata datorata unei accidentari. Raul se pregateste in ultima vreme altaturi de Alexander Gustafsson, fost pretendent la titlul UFC in Suedia, iar evolutia lui pe reguli de MMA ne va arata cu siguranta un nou "Iron".
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA