Natiunea MMA

Romania are doi Campioni Intercontinentali de kickbox in ISKA
Autor: Victor Corobea

20/07/2012

Pe data de 15.07.2012 Romania inregistreaza o noua performanta in sporturile de lupta. Echipa tarii noastre, formata din : Constantin Pasniciuc ( Ministry of Martial Arts), Mihai Barbu ( Respect Gym & Ministry of Martial Arts) si Ion Pascu ( AbsolutoFC & Ministry of Martial Arts), indrumati de la colt de antrenorul Horia Radulescu ( Ministry of Martial Arts & Golden Glory), participa la un eveniment extrem de important in UK si in Europa. Pure Force Promotion si ISKA(cea mai puternica federatie de profil din Marea Britanie si Comonwealth si una din cele mai puternice in lume), pun in joc intr-o singura seara, pe acelasi ring, 4 centuri Intercontinentale profesioniste, un titlu national (british pro) si un titlu national (british amator).

Romanii ataca 3 din cele 4 centuri ISKA-PRO puse in joc de organizatori. Intr-o atmosfera incendiara si clubul Liquid din Luton fierbe sa vada primul meci de K1, dupa ce au fost incalziti de reprezentatul gazdelor Paul Douglas (Storm Gym), ce a luptat sub regulamentul ISKA-Pro kickboxing FullContact, 10 reprize a cate 3 minute, impotriva lui Gerry Jackson (Kokoro ProBoxing Gym).

Deschiderea main eventului pentru noi este facuta de Constantin Pasniciuc (Ministry of Martial Arts) ce va lupta pe regulament de K1 ISKA-Pro, in limitele categoriei 70 kg, impotriva favoritului, luptatorul spaniol Ilde Garcia Orozo. Spaniolul cu un palmares impresionant in kickboxingul profesionist (peste 68 de meciuri pro - 60 de victorii din care 47 prin KO - 8 meciuri pierdute), multiplu campion national profesionist de kickboxing al Spaniei, campion european ISKA-Pro de FullContact si campion european ISKA-Pro K1, manageriat de Simon Rutz prin fosta sa companie It's Showtime.

"Impresionat" la maxim de cartea de vizita a advesarului sau, Pasniciuc incepe prima repriza din cele 5x3minute ce urmau a fi disputate de cei doi pentru titlul vacant ISKA-Pro Intercontinental K1, tare, punand control pe centrul ringului si impingandu-si adversarul mereu in colt. Spaniolul incearca sa revina, insa intampinarile puternice de brat si controlul lateral cu circulare opresc orice initiativa. Pasniciuc zambeste la jumatatea primei reprize spunandu-i parca spaniolului aflat deja de 2 ori in dificultate ca urmare a croseului de stanga care-si atinsese tinta ceva mai devreme: " atat poti prietene? ti-am spus de la conferiinta de presa ca centura asta este a mea!".

Luptatorul din Spania incearca sa obstructioneze lupta, ducand totul in distanta de clinch, unde spera ca va fi mai puternic datorita avantajului de inaltime. Surpriza...Pasniciuc trage tare si rupe clinchul, pune din nou presiune pe adversar pe care-l salveaza gongul. Repriza a doua incepe cu un Pasniciuc dominant care vrea sa arate ca Bucovina e mult mai tare decat Andaluzia. Isi urmareste prada incercad sa finalizeze si pana la urma reuseste cu un genunchi la cap, care sparge nasul adversarului, schimband priza si continand atacul reuseste o noua lovitura de genunghi la figura care despica efectiv nasul spaniolului in 2, incapacitandu-l si obligand arbitrul sa opreasca lupta.

Romanii din sala sar in aer de bucurie. Repriza a 2-a TKO, Constantin Pasniciuc ( care vine dupa un parcurs de 4 KO consecutive date in 2012), aduce prima centura ISKA-Pro Intercontinental in Romania , intr-o maniera extrem de categorica.

Neavand timp sa se bucure, antrenorul Horia Radulescu fuge la vestiar sa incalzeasca urmatorul reprezentant al echipei noastre, Mihai Barbu sportiv al renumitei echipe Respect Gym, cunoscut din galele LK si SK organizate de promotorul Eduard Irimia si considerat liderul categoriei mijlocii.

Venit dupa un an de pauza, timp in care ajunsese la greutatea respectabila de 96 kg, Mihai Barbu, ajunge in UK unde incepe antrenamentele la Ministry of Martial Arts, gym-ul unde antreneaza Horia Radulescu. Dupa aproximativ 4 luni de pregatire intensa in UK si Olanda, Barbu ajunge la greutatea de 77kg si o forma de lupta de invidiat, acceptand o incercare grea, meciul de titlu Intercontinental ISKA-Pro la categoria 78,1kg impotriva reprezentantului gazdelor, britanicul Nigel "Thunderstorm" Thomas, campion ISKA-Pro al Marii Britanii si campion european ISKA-Pro, cu un palmares profesionist de 40 meciuri si 37 victorii din care 18 prin KO.

Revenirea lui "Bebe" in ring direct cu un meci de o asemenea importanta arata cat de tare este acest "valcean" si ce viitor poate avea in sportul de lupta daca este incurajat si indrumat cum trebuie. Romanul incepe lupta cu un dezavantaj de inaltime de aproape 10 cm, insa printr-o deplasare si un timming bun reuseste sa stopeze initiativele avdversarului sau. Dupa prima repriza de tatonare, Barbu incepe sa dea drumul la kickboxing si lucreaza mult din deplasare si pune stapanire pe ring. Viteza de executie, precizia in lovituri, frecventa cu care da drumul la combinatii, cu alte cuviinte ritmul de lucru il fac pe Barbu sa controleze perfect lupta pe durata celor 5 reprize a 3 minute. In ciuda ocaziilor de finalizare pe care le-a avut, diferenta de inaltime si raportul indirect de forta au dus ca decizia sa revina in unanimitate si nu la KO, campion al categoriei 78,1kg Intercontinental K1-rules ISKA-Pro, Mihai Barbu.

Meciul al 3-lea se anunta si mai fierbinte, sportivul de la AbsolutoFC, Ion Pascu, cunoscut publicului din Romania mai ales prin rezultatele spectaculoase din meciurile de MMA va intalni pe reprezentatul gazdelor britanicul David Willmot, detinatorul centurii ISKA-Pro Intercontinental si posesor al unui palmares de asemenea net superior romanului nostru (58 meciuri pro-55 victorii-3 meciuri pierdute). Incurajat de publicul roman si de colegii sai de echipa de la Ministry of Martial Arts, Pascu intra sigur pe el in ring si incepe lupta tare, ca un animal de prada ce este plecat la vanatoare.

Loveste puternic cu picioarele si mana dreapta, reusind sa-si impinga adversarul in corzi, unde cauta finalizarea cu croseul de stanga. Sansa de a inchide lupta vine din prima repriza, cand Pascu inteapa cu stanga si se repede simtind sangele. Adversarul se clatina insa ramane in pricioare si este salvat de gong. Situatia se repeta si in repriza a 2-a si a 3-a unde doar putina claritate in lovituri si experienta mai mare in stand up au facut ca britanicul Willmot sa nu cada si sa supravietuiasca asalturilor romanului. Repriza a 4-a incepe cu un Pascu obosit, axat numai pe lovituri grele, care il storc de energie, in timp ce Willmot reuseste sa recupereze controlul luptei, repriza este egala cu un usor avantaj moral catre sportivul englez.

In runda a 5-a insa, Britanicul domina clar si puncteaza cu lovituri dure de genunchi la corp, pentru care Pascu nu are raspuns, datorita oboselii accentuate, da totul din el, ridicand sala in picioare cu un ritm ce aduce aminte de seria Rocky. Runda se termina sugestiv cu amandoi sportivii la podea, sportivii gandind probabil ceva de genul "doamne cum de nu a cazut cap tare asta" romanul nostu, iar britanicul " bine ca am terminat lupta"!

Decizia la puncte (split Decision) merge catre reprezentatul Storm Gym, Davit Willmot, caruia trebuie sa-i recunoatsem determinarea de a ramane in picioare in urma atacurilor furibunde ale MMA-istului nostru!

Felicitari sportivilor si echipei reunite ce i-a pregatit ( Ministry of Martial Arts, Respect Gym si Absoluto FC).magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA