Natiunea MMA

Povestea victoriei lui Ion Pascu din gala World Fighting Championship - 3 septembrie, Londra
Autor: Victor Corobea

06/09/2011

Bombardament romanesc la Londra!

Pe 3 septembrie, Pascu Ion, multiplu campion national de WuShu si lupte libere si antrenor la Absoluto Fighting Center, castiga in 30 de secunde la Londra intr-o gala World Fighting Championship, lupta cu Fergie Georghiev - un sportiv din Lituania cu palmares declarat de 5-3-2. Georghiev l-a inlocuit in cu doua zile inainte de concurs pe norvegianul Thorensen ( 9-8-1).

Aceasta e povestea victoriei sale.

Pascu ajunge cu aproape 2 saptamani inainte la Londra pentru a accelera un pic pregatirea si a-si finaliza training campul alaturi de sporivii de la Ministry of Martial Arts si de antrenorul Horia Radulescu. In cele doua saptamani, Johny - cum e alintat afectuos de colegii de saltea - a facut 3 antrenamente pe zi, dimineata pregatire fizica, pranz stand up si circuit specific pentru MMA axat pe lupta in picioare, iar seara grapling si BJJ pentru MMA alaturi de Lee Catling si Valentino Petrescu.

A trecut de asemenea prin sesiuni intense de sparring la KO Gym in Londra (una din cele mai bune Sali de muay thai din UK), Tsunami Gym (alaturi de Pierre Guillet fost participant in UFC, Jack “the stone” Mason cotat in primii 10 luptatori la cat mijlocie in Marea Britanie), Team BKK( un nou concept prin care sportive cotati in primii 10 ai categoriei se antreneza impreuna chiar daca fac parte din team-uri diferite si reprezinta echipe diferite) , The Lockeroom Gym (una dintre cele mai prolifice gym-uri de Box din zona limitrofa Londrei.

In saptamana concursului, antrenamentele s-au concentrant mai mult pe replicarea cat mai aproape posibil de situatiile reale de meci, punandu-se accent pe finalizarea pana la cele mai mici amanunte ale planul tactic.

La cantar Ion duce acul pana la 82.7 kg, iar dupa sedinta foto si interviuri se retrage la odihna, pentru a face incarcare inainte de meci.

Ziua Z, Londra… Pascu intra in vestiar refacut complet si dornic de “scandal”, ajuns la 87kg si extreme de focusat pe ceea ce vom avea de facut. 

"Se stia inca de la inceput ca vom lupta si cu publicul, si cu arbitrii si cu adversarul, asa incat eram cu toti “ pe treaba” povesteste antrenorul Horia Radulescu pentru Natiunea MMA.

Ritualul vestiarului incepe cu vizita medicala, sedinta tehnica unde se clarifica ulimele nelamuriri legate de regulament, pregatirea psihologica cu rol extreme de important in motivarea sportivului, pregatirea bandajelor si verificarea lor de catre oficiali, masajul si in sfarsit incepe incalzirea.

"Adrenalina s-a ridicat la maxim cand oficialul delegate ne anunta ca suntem meciul urmator, concentrarea iti trezeste simturile, timpul se dilata si stim ca suntem gata sa plecam…suntem in Razboi!" isi mai aduce aminte Horia Radulescu de momentele acelea.

Rezultatul in 30 de sec …primul bombardier din escadrila Romaniei, Pascu Ion, face ravagii in custile britanice indiferent de adversarul este norvegian, lituanian sau englez! Hai Romania! Hai Pascule!

Victor Corobea - www.natiuneaMMA.romagazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA