Natiunea MMA

Peisajul UFC la semi-grea fara Jon Jones
Autor: Darius Kalam

20/10/2015Cand spui cel mai dominant luptator din istoria recenta a UFC-ului nu te poti gandi decat la 2 nume: Anderson Silva siJon Jones.

Daca aura de invincibilitate pe care o avea Anderson a scazut mult recent, datorita celor 2 infrangeri in fata campionului la mijlocie Chris Weidman si mai ales datorita scandalului cu testul antidoping, putem sa spunem, fara doar si poate, ca cel mai eficient si mai testat, din punct de vedere al competitiei, este Jon Jones.

Fostul campion, si spunem asta deoarece titlul i-a fost retras, in urma vietii extrasportive si problemelor pe care le-a avut acesta in afara octogonului, si-a lasat coroana dupa ce a strans 12 victorii consecutive.
 
Ultima sa infrangere dateaza din 2009, atunci cand a fost descalificat in urma unor lovituri interzise de cot aplicate lui Matt Hamill. A trecut de nume legendare in sport ca: Vitor Belfort, Rashad Evans, Lyoto Machida, Quinton Jackson, Maurício Rua si, cel mai recent de campionul la zi: Daniel Cormier prin decizie unanima.

Daniel Cormier, actualmente rege al categoriei semigrele, multiplu medaliat la nivel mondial in LupteLibere, si-a revenit foarte repede dupa infrangerea in fata lui Jon, a profitat din plin de ocazia pe care UFC i-a oferit-o si a castigat centura lasata libera de Jon intr un meci in care multi l-ar fi vazut triumfator pe Anthony Johnson.
 
Dupa aceasta victorie, DC si-a aparat centura cu succes impotriva unui alt nume mare din cadrul acestei categorii: Alexander Gustafsson.

Actualmentepeisajul din cadrulUFC la categoriasemimijlociearata cam asa:

Campion : Daniel Cormier
1    Anthony Johnson
2    Alexander Gustafsson
3    Ryan Bader
4    Glover Teixeira
5    Ovince Saint Preux
6    Rashad Evans
7    Mauricio Rua
8    Jimi Manuwa
9    Patrick Cummins
10    Rampage Jackson

Se zvoneste, din ce in ce mai mult, ca vom vedea cat de curand o revenire in forta a lui Jon Jones in UFC, pentru a revitaliza aceasta categorie. Chiar si DC a declarat ca isi doreste sa lupte in alte 2 meciuri cu Jon pentru a-si rezolva problemele in ceea ce priveste centura.
 
Urmatorul meci ar fi o revansa, pentru a-si razbuna infrangerea iar al 3-lea meci ar completa trilogia si ar raspunde la intrebarea: "care din cei 2 sportivi este adevaratul campion?".

Pana la revenirea lui Jon insa lucrurile sunt foarte complicate, DC a trecut de cei mai periculosi challengeri: Anthony Johnson si Alexander Gustafsson.
- Johnson trebuie sa mai stranga cel putin o victorie pentru a spera la o noua sansa la titlu.
- Gustafsson are deja 2 infrangeri consecutive si va avea mult de munca pentru a ajunge challenger
- urmatorul pe lista pare a fi Ryan Bader care a strans 5 victorii consecutive in UFC, dar este oare pregatit pentru o sansa la titlu? Cu totii stim animozitatea dintre el si DC, lucru ce favorizeaza un meci intre cei 2
- Glover: a trecut de Ovince Saint Preux dar inainte de aceasta victorie a pierdut de 2 ori impotriva lui Jon Jones si Phil Davis
- Ovince: stransese 2 victorii consecutive, printre care o mare surpriza, o victorie in fata lui Shogun, dar a fost deraiat din drumul sau catre titlu in urma infrangerii in fata lui Glover Teixeira
- Rashad: mult asteptata revenire a lui Rashad a fost stricata de infrangerea avuta in fata lui Ryan Bader. Rashad venea dupa o perioada de pauza foarte mare in urma unor serii de accidentari, astfel sansa la centura pentru el fiind din ce in ce mai departe.

Oare ce decizie va lua UFC? Oare vom vedea meciul revansa pentru centura semigrea intre Daniel Cormier si Jon Jones? Sau isi va primi Ryan Bader sansa la titlu? Doar timpul ne va da acest raspuns, cert este ca nu te poti numi campion pana cand nu iei titlul de la cel care a dominat inaintea ta. Lucru stiut si ravnit chiar de Daniel Cormier!magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA