Natiunea MMA

Locul II pe Natiuni in proba de MMA la Mondialele FILA din Canada pentru Lotul National de KEMPO
Autor: Horia Ciocan

14/06/2013Federatia Romana de Kempo a mai bifat o prestatie foarte buna la cel mai inalt nivel mondial.

Daca pana acum participarea sportivilor din lotul national avea loc in mare parte la evenimentele organizate de International Kempo Federation, incepand de anul acesta FILA a admis ca membru cu drepturi depline FR Kempo. O organizatie foarte titrata, cu o expansiune si influenta cu adevarat mondiala, Fédération Internationale des Luttes Associées a ridicat cu siguranta stacheta nivelului competitional pentru sportivii romani.

Si, asa cum speram, oamenii lui Amatto Zaharia nu au dezamagit. Dupa o prestatie buna, chiar daca putin timida, la primul eveniment din calendarul international al FILA, Europenele din Ungaria, sportivii nostri au mers in Canada sa isi consolideze reputatia. Iar rezultatele nu s-au lasat asteptate.

Dupa ce ieri a cucerit aurul pe echipe in cadrul competitiei de Pankration, astazi a fost randul competitiei de MMA. Si, probabil spre surpriza multor tari cu palmares si pretentii mai mari din cadrul FILA, romanii nostri au urcat pe a doua treapta a podiumului. Victoriile repetate ale tuturor componentilor lotului nostru national ne-au dat sansa ca la sfarsitul zilei sa primim medaliile de argint.

Rezultate:

- Gica Constantin (CS Amatto Budokan) - medalie de argint la categoria  62 kg , in urma disputării a patru meciuri din care a castigat trei inainte de limită, prin KO si Armbar.- Liviu Ionescu (CS Lupii Albastrii) - medalie de bronz categoria 66 kg, in urma disputării a patru meciuri din care a castigat doua meciuri la puncte.- Aurel "Mineru" Pirtea (CS Amatto Budokan) - medalie de aur la categoria 77 kg, obţinând trei victorii din tot atatea meciuri disputate.

- Florea Sorin (CS Dinamovistii Fight) - medalie de bronz categoria 84 kg .- Zsolt Balla (CS Bushido Dalonta) - medalie de aur categoria 93 kg, câştigând toate cele trei meciuri din care doua inainte de limita.

Sportivii Federatiei Romane de Kempo au fost surclasati la aceasta proba doar de nationala gazda, Canada, dar s-au clasificat inaintea Italiei. Aceste rezultate sunt inca o recunoastere - de data aceasta la cel mai inalt nivel intrenational - a progresului pe care artele martiale mixte il inregistreaza in tara noastra.

Pankrationul si MMA-ul sunt cu siguranta punctele forte ale sportivilor nostrii, dar credem ca ei pot face o figura frumosa si in celelalte probe de concurs, BJJ si Grappling, care urmeaza sa aiba loc in zilele urmatoarea.

Oricum, rezultatele de ieri si astazi marcheaza o prestatie mai mult decat meritorie in chiar primul an de participare in competitiile de sub sigla influentei organizatii internationale FILA.

Echipa Natiunii MMA ii felicita si le ureaza succes in continuare. Suntem mandri de ei si de reusita lor.


magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA