Natiunea MMA

K1 si Pastele Cailor
Autor: Horia Radulesc

02/05/2012

Ultima data cand am vorbit despre " Nasul" Ishii, acesta era aparat de presedintele FEG dl.Tanigawa in scrisoarea sa de adio catre fani, iata ca de aceasta data ne intalnim din nou cu cateva informatii pe care cititorii le pot cataloga ca fiind incendiare, noi ne vom limita doar la a le prezenta asa cum au venit pe surse.

In acest articol vom dezvalui si vom discuta noi amanunte din spatele luminilor si de sub scena poleita cu aur a unei organizatii de lupte devenita cea mai importanta promotie de stand up din lume, celebra acum datorita scandalurilor financiare in care este implicata.

Sincer in acest moment mi-ar place foarte mult sa pot discuta fata in fata cu "Nasul" K1 si sa putem avea raspunsurile lui cu privire la  Fondul de pensii AIJ, despre gestionarea banilor in FEG si despre cum au reusit sa acopere un scandal de o asemenea amploare. Din pacate insa acest lucru nu este posibil si va trebui sa ne bazam doar pe surse si pe interpretarea logica a faptelor. 

Totusi, ne vom concentra pe o stire care astazi face senzatie pe toate canalele dedicate media si anume renasterea marcii si circuitului K1 in 2012, programul de evenimente promovat la ora actuala de noul K1 ascunde insa asemenea unui mar stricat mult mai mult decat putem vedea pe sub invelisul frumos pe care noii detinatori ai marcii incearca sa ni-l vanda.

Lasand la o parte faptul ca inca de anul trecut aceeasi companie K1 Global impreuna cu It's Showtime ne-au promis in stilul caracteristic al lui Simon Rutz (care face valva si vinde o gala cu niste nume pe afis si cand ajungi in sala vezi alti luptatori iar cei anuntati sunt cu adevarat in sala insa nu pe ring ci la mese, bineanteles accidentati in ultimul moment), insa nu au putut realiza promisiunea datorita unor probleme de vize (deci dintr-o data toti luptatorii din Final 8 au avut probleme cu vizele), in ciuda faptului ca aproape toti luptasera cel putin o data in cariera lor in China.

In ciuda faptului ca planul de relasare a K1 arata din punct de vedere mediatic foarte bine, ciudat este faptul ca in patria de origine nu are nici un contract de promovare cu nici o televiziune din Japonia, mai mult decat atat aparitia unui personaj din anturajul lui Ishii, dl. Ken Imai, vechiul coleg de "rostogolire financiara" a "Nasului" apare in prim plan (in board-ul de control al K1 Global), in ciuda implicarii in falimentul dubios al Fondului de Investitii AIJ, in care Ishii investise toti banii pe care ii datora de fapt fiscului in vederea asigurarii si cresterii unei valori adaugate  ai K1, pentru ca ulterior sa-i permita obtinerea si apoi achitarea datoriilor lasindu-l cu un beneficiu substantial.  In apropierea scadentei  ce a fost doar din "pura coincidenta" in apropierea inchiderii ciclului fiscal, AIJ si-a declarat falimentul, declansand o relatie in lant care a dus K1 in pragul falimentului insa i-a crescut averea "creierului cu cel putin 2 milioane de $ plus drepturile asupra unei marci de productie pe care a vandut-o ulterior pentru  dividende in valoare 3 milioane de $ pe an, platibile imediat din momentul in care numele de K1 era utilizat (va las pe voi sa faceti socotelile).

Iata deci ca nu este foarte greu acum sa trageti singuri concluziile si sa intelegeti jocul dual pe care japonezii ca de obicei il fac in vederea exercitarii unui control pe acest segment de piata.

Ideea si modelul japonez de vanzare a unei afaceri  nu se rezuma doar la modelul simplist si pragmatic occidental intre vanzator si cumparator, bazat pe o relatie de tip "castig-castig"  prin care se realizeaza un transfer de proprietate, ci este mult mai complicat, vanzatorul incercand sa-si mentina inca controlul si puterea de decizie si sa incaseze si banii prin interpusi si consultanti care joaca dublu producand pierderi din primul moment si fortand cumparatorul sa angajeze o echipa de specialisti care din pura intamplare sunt fix cei care au adus compania in situatia dezastruasa in care era inainte de cumparare. Se poate vedea cu ochiul liber cum  Simon Rutz, presedintele It's Showtime,, din dorinta apriga de a controla jocul a intrat in capcana afacerilor asiatice "profitabile".  Este greu sa credem ca un patron de casino consiliat de un specialist in falimente financiare si creearea de pierderi fictive vor reusi sa creeze valoare adaugata reala pentru K1 si sa-si plateasca datoriile realizand profit. Eu unul cred ca reprezinta doar o incercare japoneza de a intra din nou in joc si de a mai rostogoli niste milioane.

Ca sa mai scurtam din itele acetei povesti, versiunea 2012 a K-1 ne prezinta un calendar cu nici un eveniment le programat Ón Japonia insa cu un premiu de sfarsit de an de 2 milioane $, impartit intre diviza "max" si "grei"  suma care a mai fost vehiculata de Simon Rutz si cu alta ocazie cu alta promotie (de care vom vorbi intr-un alt articol dedicat implicarii organizatiilor de crima organizata in segmentul luptelor de contact si de ce It's Showtime a fost interzis in Amstredam). Evenimentul de lansare va avea loc pe 27 mai la Madrid, Spania, la Palacio Vista Aletre. Există promisiuni de evenimente Ón această vară Ón Europa şi Asia, iar in  toamna si iarna 2012 Los Angeles si New York, in ciuda conflictului de interese din pozitia de manager si reprezentant al sportivilor pagubiti de K1 si cea de presedinte si organizator al noului K1, postura din care trebuie sa raspunda in fata acelorasi persoane pe care le reprezinta si ar trebui sa le reprezinte interesele si in acelasi timp sa le plateasca datoriile............( pun si eu o simpla intrebare)

"Echipa de productie"  a noului K1 a lansat comunicatul de presa prin care a anuntat relansarea (29 martie 2012) a lansat acest comunicat de presa de la Los Angeles, de pe un numar de telefon  cu prefix 650 ceea ce inseamna ... San Mateo (Bay Area)???

Suntem oare pregatiti sa inghitim aceasta "galusca", o intrebare oportuna ar fi de asemenea: daca premiul in anul 2012 va fi de 2 milioane de $, iar datoriile pe care K1 le are catre luptatori sunt de 2 milioane de $, de ce nu se platesc aceste datorii asa cum ar fi corect inainte de a organiza noi evenimente si de a te lauda cu premiile pe care le oferi?

Raspunsul meu este foarte simplu si transant: este modul pragmatic prin care Rutz si compania santajeaza luptatorii si-i obliga sa semneze sau sa-si mentina contractele cu el. Obiectul santajului este simplu: " vrei sa-ti iei banii de la K1, atunci trebuie sa semnezi cu mine si sa te bati in turneu!" . Logica desi este simple insa are o hiba, banii datorati sunt cei pusi ca premiu, asta inseamna ca sportivii care raman in barca K1 vor vedea banii meritati la "Pastele Cailor". 

De ce credeti ca luptatori incercati si creditori cu sume reale fata de K1 cum ar fi Sefo, Aerts, LeBanner, Petrosyan, Kraus, Overeem etc au ales sa paraseasca managementul fraudulos si partinitor cu propriul buzunar pe care noul "papa" al K1 il propavaduie?

Va astept reactiile pe site si sper ca impreuna sa dezlegam nodul pe care K1 Global ni-l prezinta ca fiind o linie dreapta pe care noi o vedem ....sa spunem neclar. Pana atunci... numai de bine! OSU!magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA