Natiunea MMA

Despre caracatita K1 si dedesubturile vazute si nevazute din kickboxul profesionist mondial
Autor: Horia Radulescu

08/04/2012

Artele martiale de contact, o lume a virtutii ce promoveaza respectul si onoarea...BUSHIDO (calea samuraiului)...au ramas in zilele noastra doar valori despre care ne place sa vorbim dar nu ne place sa le si aplicam. Bushido-ul modern nu este patat cu sangele luptatorilor, ci cu interesele obscure ale unor personaje ce se intituleaza manageri sau promotori. Oameni care fac si desfac, personaje care obtin profituri uriase pentru organizatiile lor, in timp ce luptatorii raman neplatiti asteptand si "tragand in sali la galere".

Povestea noastra incepe in Japonia moderna unde o mare promotie cu numele de K1 a intrat in reteta fabricilor de bani tipic Japoneze ce se bazeaza pe sistemul de cuib ( de indata ce o afacere devine prea profitabila va fi vanduta unei alte companii, apoi unei alte companii si tot asa pana cand va ajunge pe mainilor celor care vor avea rolul de la inceput de a o falimenta). Ma veti intreba cu siguranta unde sunt banii....ei bine si aici reteta este simpla. "A" cumpara K1 de la "B"  si plateste 1 leu, asta va fi prima vanzare pe bune unde se vor achita toate cele asa cum trebuie si este firesc "fiscaliceste" vorbind, apoi B investeste in K1 (pe hartie) 10 lei insa valoare reala a investitie ramande de 1 leu, ceea ce inseamna ca incepe sa piarda...urmeaza o noua vanzare, pretul teoretic al francizei va fi de 12 lei insa se va cumpara cu 1 leu plus datoriile ca sa se poata face mai departe investitii. Si roata incepe din nou, se vor investi in consultanta, proiecte de relansare,evenimente, marketing si imagine (adica lucruri ce cu greu pot fi contabilizate la adevarata lor valoare  20 de lei, profitul real va fi tot de 1 leu insa trebuie tinut cont si de pierderile anterioare de 11 lei si tot asa.

Aceasta roata se invarteste producand pierderi in contabilitate si profituri imense pentru actionanari, pana cand apare un "bolovan" care-si vrea banii inapoi si da totul pe fata. In acel moment, realii investitori apar dorind sa salveze un "balon" ce sta gata sa se sparga. Din pacate insa balonul se afla in mainile unei organizatii milenare care controleaza marile afaceri din Japonia, iar Yakuza - caci despre ea este vorba - nu vrea cu adevarat sa vanda deoarece asta ar insemna  ca trebuie sa-si asume riscul ca cineva va descoperi "cadavrele fiscale" ingropate in contabilitatile afacerii invartite si rasucite de masina de spalat bani marca"Yakuza".

Iata cum povestea noastra incepe parca sa prinda contur si personajele au nume reale nu doar fictive. Iata cum apare un Ishi, un Tanigawa, un Kim care negociaza in acelasi timp semneaza acorduri cu doi investitori ( Bas Boon si Simon Rutz) incercand sa-l pacaleasca pe primul cu celalat si tot asa.

Din pacate povestea nu se termina aici ci are implicatii mult mai adanci in crima organizata, in peisaj aparand o noua organizatie ce se numeste "Hells Angels", care controleaza cam tot ce se misca in Olanda la nivel de Red District si nu numai si care inspirandu-se din modelul japonez incepe sa investeasca intr-o afacere noua, cea a sporturilor de lupta.

Motivul.....foarte simplu, banii sunt greu de controlat, sportul in general este mare consumator direct de finante si mare producator indirect de bani lichizi ( cum poti controla cati bani s-au cheltuit pe consultanta, calatorii, planuri de marketing, studii de piata, organizare de evenimente, acordarea de bonus-uri etc fata de cati bani s-au incasat din publicitate, sponsorizare, bilete vandute, articole promotionale, cine va reusi sa monitorizeze daca gala X a vandut de exemplu 100 de bilete si 100 de DVD-uri sau 1000, in conditiile in care in Olanda de exemplu sunt peste 300 de gale profesioniste  pe an?).
 
In acest moment exista doua contracte valabile de proprietate a francisei K1: unul este detinut de Gloden Glory prin Glory Sports International si unul detinut de K1 Global si cesionat lui Simon Rutz in favoarea It's Showtime.

Si ce-i cu asta ma veti intreba? Ei bine este, deoarece a aparut pe surse stirea ca Simon Rutz nu mai poate organiza gale de kickbox profesionist in Olanda datorita asocierii sale cu crima organizata. De asemenea au fost inaintete plangeri din partea staff-ului lui Petrosyan si a altor luptatori aflati sub contract cu It's Showtime, deoarece nu si-au primit decat o mica parte din banii ce li se cuveneau in urma contractelor semnate cu firma olandeza si cu K1, in timp ce It's showtime se lauda ca a cumparat brandul K1 si ca de acum va organiza in Japonia gale sub acest nume.

Caracatita se intinde si mai mult  iar luptatori ca Petrosyan, Peter Aerts, Jerome LeBanner si multi altii refuza sa semneze cu organizatia olandezo-japoneza K1 Global deoarece aceasta nu si-a achitat datoriile restante fata de ei.

Si acum iata conflictul de interese. It's Showtime face public faptul ca este noul propietar al brand-ului K1 ( ceea ce este extraordinar datorita faptului ca o marca atat de puternica poate sa fie relansata) cumparandul de la FEG impreuna cu datoriile pe care acesta le avea fata de terte parti(luptatori, investitori si manageri), insa nu plateste nimic in ciuda repetatelor declaratii ale lui  Mr. Tanigawa care promitea tuturor creditorilor ca in urma acestui parteneriat noii investitori  vor achita datoriile restante.

Pe data de  31 ian 2012, o companie numita EMCOM a emis un anunt din care rezulta ca a achizitionat o companie din Hong Kong  numita K-1  Global Holdings  si a finantat achizitionarea de catre aceasta companie a drepturile de televiziune pentru evenimente si spectacole ce au ca obiecte de activitate sporturile de contact, drepturi ce au fost gajate de o alta companie japoneza numita Barbizon Co,(detinuta de un anume Mr.Kim= Yakuza), care fusesera deja gajate si lasate garantie in fata Curtii Districtului Tokyoin vederea securizarii activelor acestei companii ce la randul ei cumparase FEG.

Mai mult de atat, in ciuda repetatelor promisiuni de achitare a datoriilor catre luptatori( ce la ora actuala depasesc suma de 1 milion de $ ) pe data de  9 feb. 2012, Mr Tanigawa presedintele FEG si directorul operational al K1 Global Holdings transmite o circulara prin care concediaza toti angajatii deoarece nu are suficiente resurse pentru a le platii salariile.

Pe data de 14 martie 2012 la aceeasi Curte a Districtului Tokyo a fost depusa  si inregistrata o plangere (platita de asemenea garantia si taxele de judecata) prin care a fost solicitata initierea procedurilor de faliment si securizarea tuturor activele precum si a fondul comercial aflate in contabilitatea FEG si a noilor proprietari implicit. Scopul acestei proceduri ar fi prevenirea realizarii vre-unei tranzactii sau operatiuni cu si sub brandul K1, deoarece acest lucru duce la diminuarea si acestora si producerea de daune  si prejudicii luptatorilor creditori ai acestui brand. (Speram ca aceasta procedura de faliment va duce, de asemenea, o oportunitate de a arunca lumina asupra partilor, precum si ceea ce se intampla cu marca K-1). Ca urmare a acestei initiative Dl. Tanigawa si-a dat ieri demisia din functia de presedinte FEG si din cea de director operational al K1 Global Holdings.

Revenind la It's Showtime, se pare ca nici aici lucrurile nu sunt foarte roz. Datorita actiunii de la Curtea Districtului Tokyo in Japonia, nu mai poate folosi numle de K1 pana la solutionarea cazului, toate potentialele evenimente fiind suspendate. Fiind pus In aceasta situatie, actionariatul de la It's Showtime - "exilat" din Olanda de initiativele primarului din Amsterdam - este nevoit sa-si  transforme evenimentele in gale de K1 ocolind astfel decizia Curtii si intrand intr-un conflict de interese cu proprii sportivi aflati sub contracte de management si care sunt constituiti ca parte creditoare impotriva detinatarilor brandului K1.

Iata deci adevaratul motiv pentru care sportivi ca Peter Aerts, Jerome Le Banner, Petrosyan, Albert Kraus si altii care erau alta data piese de rezistenta in anturajul si galele promotiei olandeze au ales sa semneze cu o alta organizatie, respectiv Glory Sport International. Ei au afirmat ca nu si-au primit de la managementul lor banii conform contractelor si ca oferte mai bune din punct de vedere financiar au fost tinute secret de managerul lor care este si actualul presedinte al K1, pentru ai ii pastra sub umbrela noului K1 falimentar, prejudiciindu-le astfel nu numai imaginea cat si interesele financiare, atat al lor cat si ale echipelor din care fac parte.

In curand la Natiuneamma.ro vom avea si mesajul transmis de Tanigawa in urma inregistrarii si adoptarii petitiei, mesaj tinut inca secret de detinatorii noi ai numelui K1, precum si alte dezvaluri din culisele  celei mai mari promotii de stand up din lume ajunse acum sa nu mai poate fi urmarita de baza imensa de fani nici macar in propria tara de origine Japonia.

Pana atunci....numai de bine!magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA